TNBiz (TN.cz)
15.11.2019 10:43:17

Počasí o víkendu: O víkendu se oteplí až na 15 stupňů. ČHMÚ varuje před silným větrem


Víkendové počasí slibuje oteplení. Rtuť teploměru by se mohla vyšplhat až k 15 stupňům. Meteorologové však očekávají mlhu i déšť a varují před silným větrem. Vyplývá to z předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Už od půlnoci platí výstraha ČHMÚ před silným větrem. Foukat bude rychlostí 55 až 70 kilometrů za hodinu. "Zejména v oblasti Českomoravské vrchoviny a na horách na severu budou nárazy větru dosahovat až 90 kilometrů v hodině," upozornili meteorologové.

Výstraha před silným větrem platí až do sobotního rána, odborníci ji pravděpodobně budou ještě upravovat. Zároveň by se ale od pátku mělo začít oteplovat, v neděli teploty vystoupají až k 15 stupňům.

 

Počasí v Pátek

V pátek bude zataženo s nízkou oblačností. V Čechách se budou ojediněle vyskytovat mlhy, místy bude polojasno nebo skoro jasno. K večeru bude od jihozápadu přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 8 až 14 °C, v horách bude chladněji - kolem 7 °C.

 

Počasí o víkendu


Sobota

Zatažená obloha s ojedinělými mlhami vydrží v Česku i v sobotu, na Moravě a ve Slezsku bude místy pršet. Přechodně bude polojasno, zejména v Čechách. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C. V jihozápadní polovině Čech bude chladněji, teploty se vyšplhají maximálně k 10 °C.

Silný vítr bude během dne od západu slábnout a měnit se na jihozápadní až západní. V noci na sobotu má být vítr ještě silný. "V oblasti Českomoravské vrchoviny a na horách na severu budou nárazy větru dosahovat 55 až 70 km/h," popsal ČHMÚ.

 

Neděle

V neděli bude oblačno až zataženo, v Čechách může podle předpovědi ČHMÚ pršet, ve zbytku republiky jen ojediněle. I v neděli meteorologové očekávají mlhy, na Moravě a ve Slezsku bude polojasno. Noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na západě Čech 5 až 1 °C. Denní teploty se vyšplhají až k 15 °C, na západě kolem 9 °C. Mírný vítr bude během rána a dopoledne zesilovat.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty