V Praze vznikne šest unikátních vil v hodnotě přesahující miliardu korun

Jana Brožková, 11.11.2019
Segment hyperluxusních nemovitostí je na vzestupu

V Praze 6 vznikne šest unikátních vil v hodnotě přesahující miliardu korun. Jde o dva rezidenční projekty v segmentu hyperluxusních staveb.  Zahájení výstavby je plánované na rok 2020.

Architektonický ateliér Masák & Partner patří mezi přední česká studia renovující nejvýznamnější historické památky metodou BIM (Building Information Management). Po bohatých zkušenostech také s projekcí developerských projektů a nízkoenergetických budov se rozhodli pustit i do realizace vlastních developerských projektů, a to na Praze 6. „Inspirací pro podobu jednotlivých vil nám bylo konkrétní místo. Každý projekt má proto zcela odlišný charakter, který respektuje prostor, do kterého je zasazený,” říká zakladatel a majitel ateliéru Jakub Masák.

Segment hyperluxusních nemovitostí je v České republice na vzestupu. Důvodem je celospolečenský ekonomický růst a úspěch tuzemských podnikatelů. „Cena hyperluxusních nemovitostí začíná okolo 150 milionů korun. Takových staveb je na českém trhu málo, zatímco zájem o ně vzrůstá mnohem rychlejším tempem," přibližuje současnou situaci na trhu s nemovitostmi Jakub Masák.

Zahrada snů

Projekt Zahrada snů představuje pět designových domů. Dominantou jejich interiérů jsou historické kamenné krby původem z francouzských panství, výhledy do bohatých květinových zahrad a otevřené pohledy na ručně tesané trámy dřevěných konstrukcí domů. Třípodlažní vily nabízí rozlohu od 430 do 530 m² a mají variabilní dispozice 2–6 + kk nebo 2–6 + 1.

Projekt dostal své jméno po rozlehlých zahradách, které se kolem vil rozprostírají. Reálný dojem francouzského venkova dotváří více jak 60 let staré vzrostlé stromy dovezené ze školek v Belgii, Holandsku a Německu, nebo koupací bio jezírka. Dále od domů se nachází ovocný sad a levandulové pole. Kromě individuální zahrady u každého z domů nabízí areál přes 4 300 m² společných ploch, ustájení až pro pět koní a venkovní jízdárnu.

Navržené domy, které nesou název Tajemství, Touha, Noblesa, Svoboda a Čistota, jsou zcela bezbariérové, energeticky úsporné a vyznačují se nejvyšší kvalitou materiálů a vybavení. Podlahu pokrývají keramické dlažby největších formátů z přírodního kamene. Technologickému vybavení dominuje moderní kuchyně německých značek Eggersmann se spotřebiči Guttmann, Miele, SieMatic.

Nad Šáreckým údolím

Projekt Nad Šáreckým údolím představuje jeden volně stojící loftový dům s názvem Solitaire, který poskytuje díky skleněným fasádám panoramatický 360° výhled do okolní krajiny. Třípodlažní vila o velikosti 7+kk nabídne více než 750 m² prostoru. Dům nabízí bydlení v otevřeném prostoru prvního patra. Dominantou interiéru je skleněné schodiště, pohledy do zahrady a vodní hladina místo střechy s velkou terasou a hi-tech plachtovým stíněním. Všechna tři podlaží jsou bezbariérově propojena výtahovou plošinou. O soukromý landartový park se vzrostlými padesátiletými stromy z těch nejlepších zahradnictví Belgie, Nizozemska a Německa se postaral Ateliér Krejčiříkovi.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba