TNBiz (TN.cz)
11.11.2019 08:32:21

Počasí tento týden: Teploty klesnou k nule, na horách bude sněžit. Pak se oteplí o 10 stupňů

Čeká nás sychravý a poměrně chladný týden. Obloha bude zatažená, místy bude pršet a ráno musí řidiči počítat s hustou mlhou. Teploty se přes den budou pohybovat kolem šesti stupňů, v noci klesnou k nule. Na horách může sněžit, v závěru týdne přijde oteplení.

Výstraha: Česko zasype ve vyšších polohách mokrý sníh. 

Předpověď počasí ČHMÚ

Počasí v týdnu 

V pondělí se na většině území objeví mlhy, zejména v Čechách ojediněle mrznoucí. Nízká oblačnost se místy udrží po celý den. Teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C, při celodenní nízké oblačnosti kolem 2 °C a na horách kolem 3 °C.

 

Také v úterý zůstane obloha zatažená, ráno bude místy a od odpoledne na celém území pršet. V Čechách a na Českomoravské vrchovině může v polohách nad 600 metrů i sněžit. Přes den teploty vystoupají na 4 až 8 °C, na východě na 7 až 11 °C. V noci klesnou až k nule.

Ve středu bude zataženo s občasným deštěm. Sněžit může už v polohách nad 400 metrů. Teploty se vyšplhají na 2 až 6 °C, na Moravě a ve Slezsku na 5 až 9 °C. V Čechách v noci teploty spadnou na nulu, na východě republiky budou 6 až 2 °C.

 

Na čtvrtek meteorologové předpovídají zataženo až oblačno, zpočátku místy a během dne jen ojediněle může pršet nebo padat déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na východě až 8 °C. Nejnižší noční +1 až -3 °C.

V pátek bude podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) znovu zataženo až oblačno, ojediněle se objeví mlhy a také déšť nebo mrholení. Teploměr přes den ukáže 6 až 10 °C, na jihozápadě kolem 4 °C. Noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, na jihozápadě i pod nulu.

 

Počasí o víkendu

Výhled na víkend dává naději na mírné oteplení. Bude stále zataženo až oblačno, teploty by se ale měly vyšplhat na 10 až 15 °C, zpočátku na západě kolem 8 °C. Teploty v noci se budou pohybovat kolem 10 až 6 °C.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty