TNBiz (TN.cz)
09.11.2019 21:20:03

Počasí v Česku, VÝSTRAHA: V Česku hrozí námraza, varuje ČHMÚ. Na horách napadl sníh.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v sobotu varování před tvorbou námrazy. Ta hrozí v západní části Česka už od nedělní půlnoci až do desáté hodiny dopoledne. Pozor by si tak měli dávat zejména řidiči. Na šumavské Kvildě pak v noci na sobotu napadl první letošní sníh.

V noci na neděli a na pondělí se v Čechách mohou ojediněle tvořit mrznoucí mlhy, varuje Český hydrometeorologický ústav. Podle něj mohou v západní části Česka a na Vysočině také namrzat silnice

Meteorologové proto vydali výstrahu, která platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký kraj a Vysočinu od druhé poloviny noci na neděli a také v neděli ráno a pak opět v noci na pondělí a v pondělí ráno.


 

"Nad střední Evropou se bude udržovat brázda nižšího tlaku vzduchu vyplněná chladnějším vzduchem," vysvětlují meteorologové. Teploty v noci by měly klesnout na 1 až mínus 3 stupně Celsia. 

V noci na sobotu se na šumavské Kvildě objevil první letošní sníh. Sněhové přeháňky se mohou podle ČHMÚ objevit v sobotu také na dalších místech. Očekávají se zejména v Čechách v polohách nad 900 metrů nad mořem.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty