TNBiz (TN.cz)
04.11.2019 08:43:38

Počasí na Moravě: Vítr a déšť páchaly v noci škody, nový týden přinese, klid, ale ochlazení

Vytrvalý noční déšť a nepříjemný vítr s ránem ustaly. Výstraha, která platila pro Jižní Moravu, je již odvolána. Od pondělního rána je počasí stabilizované, Český hydrometeorologický ústav aktuálně nevaruje před žádnou výstrahou.

V noci měli hasiči napilno hlavně na Moravě. Na Znojemsku bylo potřeba vyčistit hned na několika místech vozovku od popadaných větví a stromů, s podobnou překážkou v komunikaci se potýkali také záchranné sbory na Blanensku a v Nesovicích na Vyškovsku. 

Rovněž v Moravskoslezském kraji vyjížděli k popadaným stromům, a to v Albrechticích v okrese Karviná a v Bartošovicích na Novojičínsku.

Během pondělí zvlněná studená fronta postoupí z našeho území dále k východu, za ní k nám bude proudit chladnější vzduch od západu.

"V pondělí bude převážně oblačno, ojediněle, zejména na horách, slabý déšť. Večer od jihozápadu srážky četnější. Nejvyšší teploty 9 až 12 °C, na horách 5 až 8 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, přechodně místy s nárazy kolem 15 m/s, bude večer slábnout," uvedl ČHMÚ.

Mírná jihozápadní vítr a teploty kolem osmi stupňů celsia a by nás měly provázet i v následujících dnech.
 

Počasí 4.11.2019

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty