Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  03.11.2019 10:02:34, aktualizováno 13:04:11

Pražská burza v týdnu nakonec stagnovala, výše ji snad dopomohou další reporty hospodaření

Pražská burza zaznamenala růst čtvrtý týden v řadě, když nicméně za tento týden lze vzhledem k posunu indexu PX o pouhé tři setiny procenta reálně hovořit spíše o stagnaci. Posledních pět seancí přitom přineslo na řadě titulu mnohaprocentní volatilitu. Nakonec se brzdou růstu stala především většina finančních titulů.

Největší ztráty nicméně utrpěly indexově méně výrazné akcie CETV, které reagovaly na oznámenou akvizici mediální firmy za nižší než aktuální tržní cenu. Po několikadenní stagnaci u mnohaletých maxim se na konci týdne nasměrovaly k výraznému poklesu také akcie TMR. Slovenský titul nicméně není zahrnut v indexu PX.

Svůj negativní vliv tak sehrály především akcie KB, kterým se vlastně nepodařilo přehoupnout přes hranici 800 . Ztráty nakonec utrpěly také akcie ERSTE, které se nejprve po solidních výsledcích za 3. čtvrtletí obchodovaly vůbec nejvýše od července. Ztratil rovněž druhý rakouský titul VIG, když v ČR pokračují tahanice o zdanění rezerv pojišťoven.

 

Nejvýrazněji v týdnu přidaly akcie Avast, navzdory oznámenému dalšímu manažerskému prodeji. Přestože reportované výsledky O2 dopadly nad očekávání trhu, titulu to dopomohlo výše vlastně jen nevýrazně. Dalšímu vývoji by mohlo dopomoci, zda O2 po výsledcích spustí odkup vlastních akcií, který jinak vždy před výsledky přerušovala.

Jediným ziskovým finančním titulem se staly akcie MONETA, když po předchozí rally titulu oznámení firmy o změně kapitálové struktury, resp. o odkupu vlastních akcií či mimořádné dividendě (více zde), zapůsobilo méně intenzivně. Teprve až po osmi týdnech si dokázaly v týdenní statistice polepšit akcie KOFOLA. I tak se vlastně stále drží v blízkosti svých letošních minim.

Výraznější změnu ceny rovněž vlastně nezaznamenávají akcie ČEZ, které jen pokračují v mezitýdenní volatilitě obdobně jako ceny elektřiny. Ty pro ČR se na burze drží u hladiny 50 EUR/MWh.

V nadcházejícím týdnu bude na pražské burze pokračovat výsledková sezóna. Shodně ve středu ráno představí hospodaření obě domácí banky MONETA a KB. O den později to bude v indexu PX nezařazená a vlastně příliš nesledovaná PHOTON ENERGY. Akciesolárnífirmy přitom s výrazným náskokem vévodí pražské burze. V návaznosti na růst byznysu firmy k pátku letos totiž již akcie PHOTON ENERGY zhodnocovaly o bezkonkurenčních téměř 245 procent!

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688