Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  30.10.2019 22:29:02

Zisk Applu překonal očekávání, i když iPhony zklamaly


O více než 1 % stouply v prodlouženém obchodování akcie společnosti Apple. Americká technologická firma dnes oznámila, že příjem za čtvrté čtvrtletí jejího finančního roku dosáhl 64 miliard USD a zisk na akcii 3,03 USD. V obou případech jde meziročně o nárůst o nízké jednotky procent, čísla ale i tak překonala odhady analytiků, nastavené na 62,99 miliardy USD, respektive 2,84 USD na akcii.

Tržby z prodeje iPhonů ale na odhady nedosáhly, když ve čtvrtém čtvrtletí dosáhly 33,36 miliardy USD oproti odhadu 32,42 miliardy v průzkumu Refinitiv.

Apple má teď před sebou důležité období svátků, a investory zajímalo, jak jej firma anyní vidí. Odhady na důležité první finanční čtvrtletí nakonec skončily podle tržních předpokladů: Tržby 85,5 miliardy až 89.5 miliardy oproti 86,92 miliardy, se kterými počítal trh.

„Přelomový fiskální rok 2019 jsme zakončili nejvyšším příjmem za čtvrté čtvrtletí, který poháněl zrychlující růst ve službách, nositelné elektronice a v iPadech,“ uvedl v prohlášení generální ředitel Tim Cook. Vánoční čtvrtletí podle něj Apple vnímá velmi optimisticky poté, co v posledních dnech uvedl sérii novinek, včetně sluchátek AirPods Pro s potlačováním hluku nebo Apple TV+.

Prodej iPhonů se meziročně snížil o 9 %. Celkový příjem je ale vyšší částečně díky 18% nárůstu v divizi služeb, která zahrnuje předplatné nebo online software typu iCloud. Služby také registrovaly rekordní výnos 12,5 miliardy.

Společnost také uvedla, že v reportovaném období utratila 18 miliard dolarů za zpětné odkupy akcií a 3,5 miliardy dolarů za dividendy. Správní rada dále oznámila dividendu 0,77 USD na akcii vyplácenou v hotovosti z kmenových akcií firmy. Splatná bude 14. listopadu pro všechny podílníky, kteří budou držet akcie firmy po zavření trhu 11. listopadu.

Zdroje: Apple, CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688