Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  28.10.2019 22:43:47

28. října: Tohle potřebujete vědět nejen o pondělním obchodování na amerických burzách

Akcie ve Spojených státech v pondělí posílily. Pomohly jim zprávy o možném dřívějším uzavření částečné obchodní dohody mezi Čínou a USA, nad očekávání dobré čtvrtletní hospodářské výsledky firem a očekávané snížení americké základní úrokové sazby. Na devizovém trhu slábl dolar.

Index Dow stoupl o 0,49 % na 27 090,72 bodu, širší index S&P 500 poprvé od července posunul historický rekord, konkrétně na 3 039,42 bodu (+0,56 %) a Nasdaq Composite se zvýšil o 1,01 % na 8 325,99 bodu a je zhruba pět bodů od rekordu. Index volatility VIX navzdory zpevnění akcií stoupl, konkrétně o 3,64 % na 13,11 bodu, a výnos 10letých vládních dluhopisů USA vzrostl o pět bazických bodů na 1,84 %. Ceny ropy vzrostly o procento, půl procenta odepsalo zlato, stříbro naopak o půl procenta zdražilo a nejsledovanější kryptoměny odepsaly okolo procenta.

INVESTORSKÝ MAGAZÍN: ZÁPORNÉ SAZBY

Americký prezident Donald Trump se v pondělí nechal slyšet, že podle jeho očekávání bude podstatná část obchodní dohody USA s Čínou podepsána ještě před termínem. Konkrétní časový rámec ale neupřesnil. Navázal tak ale na optimistická tvrzení ze závěru minulého týdne, kdy Washington uvedl, že dokončuje některé části smlouvy.

"Trh to vidí jasně. Cyklickým akciím se opět začíná dařit a překonávají defenzivní tituly. A to by se nedělo, kdyby trh nebyl přesvědčen o špatných ekonomických zítřcích," uvedl Andrew Slimmon z Morgan Stanley Investment Management.

JAK ŠEL ČAS S EKONOMICKÝMI KRIZEMI

Na burze se dařilo akciím technologické společnosti Microsoft (+2,46 %), a to díky získání obří zakázky od amerického ministerstva obrany. Francouzská skupina LVMH podala nezávaznou nabídku na převzetí prestižního amerického klenotnictví Tiffany (+31,63 %) za zhruba 14,5 miliardy dolarů, což vystřelilo akcie klenotnictví výše. Debut na burze mají za sebou akcie provozovatele turistických letů do vesmíru Virgin Galactic, po růstu až o 5 % ale uzavřely zhruba na zahajovací úrovni. Společnost Alphabet (+1,95 %) má údajně zájem o akvizici výrobce fitness náramků Fitbit (+30,86 %).

Na devizovém trhu slábl dolar. Poptávku po něm brzdily naděje na uzavření čínsko-americké obchodní dohody. Investoři také zůstávali opatrní před zasedáním měnového výboru americké centrální banky. Kolem 22.00 SEČ dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, ztrácel 0,1 % na 97,74 bodu. Euro k dolaru přidávalo 0,2 % na 1,1100 USD. Britská libra měla k dolaru k dobru 0,3 % a prodávala se za 1,2861 USD.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ PONDĚLNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688