TNBiz (TN.cz)
28.10.2019 09:20:01

Počasí v ČR: Čeká nás studený týden s mrazivými rány, napadne také sníh. Předpověď počasí na týden

Po takřka letním, prosluněném víkendu, se počasí tento týden výrazně pokazí. Čeká nás citelné ochlazení, déšť a ve vyšších polohách dokonce napadne sníh.

"V noci na pondělí bude postupovat přes naše území k jihovýchodu studená fronta, která se bude následně vlnit nad Alpami a částečně ještě ovlivňovat počasí u nás. Za ní k nám bude proudit studený vzduch od severozápadu až severu," uvádí v týdenní předpovědi počasí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Už dnešek bude výrazně studenější než předcházející dny. Přes den se teploty budou držet mezi osmi až dvanácti stupni, k večeru bude od jihozápadu přibývat oblačnost.

Počasí 28.10.2019
 

Počasí v týdnu

Sníh podle předpovědi dorazí v úterý, zároveň se ještě ochladí. "Bude oblačno až polojasno, na severovýchodě místy, jinde ojediněle přeháňky, nad 600 metrů sněhové. Na jihu a jihovýchodě po většinu dne oblačno až zataženo a místy slabý občasný déšť, nad 800 metrů sněžení. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C," předpovídají meteorologové. 

Ve středu už noční a ranní teploty spadnou pod nulu - až na mínus dva stupně. Na horách bude ojediněle slabě sněžit. Denní teploty budou v rozmezí od čtyř do osmi stupňů.

Počasí 30.10.2019
 

Čtvrteční ráno a noc budou ještě mrazivější. "Jasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne od západu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C," slibuje ČHMÚ.

V pátek se v ráno "oteplí" na mínus dva až plus dva stupně, denní teploty budou stejné jako ve čtvrtek. Dorazí ale déšť a přeháňky, které zasáhnou většinu území.

Počasí o víkendu

A jaký je výhled na následující víkend a příští pondělí? "Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně jen místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C," uzavírají týdenní předpověď meteorologové.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty