Patria (Patria Finance)
Investice  |  24.10.2019 22:04:23

Výsledková sezona pokračuje a Tesla překvapila ziskem

Dnes se nejvíce dařilo technologickému indexu Nasdaq , který byl podpořen pozitivními povýsledkovými reakcemi společností Microsoft a Paypal. Určité zchlazení na trh ale přišlo z úst Mika Pence, který osočil Čínu z porušování práv v Hong Kongu, čímž opět trochu obnovil obavy z obchodního konfliktu mezi dvěma největšími světovými ekonomikami. Přesto ale hlavní slovo při dnešním obchodování má stále výsledková sezona.

Již zmiňovaný Microsoft se dnes zhodnotil o 2 % také díky výhledu na cloudové služby, který překonal očekávání analytiků. Stejně tak díky silnému celoročnímu výhledu narostl PayPal Holdings, kterému se dokonce podařilo vyrůst o 8,6 %. V červeném zakončil seanci průmyslový index Dow Jones , tažený především 4,1% propadem společnosti 3M, která na rozdíl od předchozích dvou svůj celoroční výhled snížila. Slabé kvartální výsledky oznámil i Twitter, jehož propad dosáhl až na „úctyhodných“ 20,9 % a vrátil se tak na své březnové hodnoty.

Výsledková sezona zatím probíhá velmi pozitivně, když 80 % za 168 dosud odreportovaných výsledků překonalo analytická očekávání. Je to také díky tomu, že v tomto kvartálu byla očekávání nastavena výrazně nízko, proto je poměrně jednoduché je překonávat.

Velké pozitivní pohyby dnes zaznamenala společnost LAM Research (+13,9 %) a opět je to díky silnému výhledu na poslední čtvrtletí letošního roku. Stejně tak Tesla překvapila. Očekávanou ztrátu se jí totiž podařilo přetavit v zisk 1,86 USD na akcii. Tesla tak uzavřela obchodování se ziskem krásných 17,7 %. Z této výsledkové sezony je drobně cítit to, že zatímco se společnostem daří překonávat nízká očekávání, nastavuje si očekávání silná pro příští kvartál. Tam by tak mohla být situace opačná, protože pro mnoho společností může být obtížné tato vysoká očekávání překonat. Po uzavření trhů můžeme očekávat report například Amazonu, Intelu nebo Visy.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688