TNBiz (TN.cz)
22.10.2019 09:06:48

Počasí v Evropě: Ve Francii, v Itálii a na Balkáně 25°, Turecko až 30 °C. Padat mohou i teplotní rekordy

Příjemné teploty očekává v následujících dnech hned několik států v Evropě. Někde by se mohly totiž vyšplhat ke třiceti stupňům Celsia. Meteorologové proto očekávají další rekordy. Vedro bude ve Francii, v Itálii a na Balkáně. Vyšší teploty si užijeme také v Česku. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude i 23 °C.

 

Východní Evropu a Balkánský poloostrov by měla zasáhnout vlna veder. Velmi teplý den bude především v úterý, informoval portál Severe Weather Europe. Vysoké teploty si však užijí lidé také ve střední Evropě. Například v Chorvatsku se budou teploty pohybovat mezi 22 až 27 °C, teplo bude také v Itálii. Řím totiž očekává až 27 °C. A stejně na tom bude i Korsika.

Pěkné počasí si užijí také Britové. Nejlépe na tom bude například Wales nebo jižní část Anglie. Teplá fronta zasáhne také sever a západ Skotska. Bude především jasná obloha a teploty se vyšplhají na 16 °C. 

Ve středu se teplejší vzduch přesune z východu do západní a střední Evropy, přinese také vyšší teploty do alpských oblastí. Počasí se zlepší například v Německu, kde meteorologové očekávají až 20 °C a jasnou oblohu. Kolem 26 °C bude opět na Korsice a v Itálii.

I v dalších dnech v Evropě vydrží vyšší teploty. Dokonce se někde zvýší o patnáct stupňů Celsia více, než je pro říjen obvyklé. Podle meteorologů teplo zůstane na jihu Balkánu a ve východní Evropě. Dále také na Britských ostrovech a v Irsku.

Příliv teplého vzduchu dorazí i do Česka. Většinou bude jasno až polojasno, teploty se budou pohybovat mezi 20 až 23 °C. Nejtepleji bude podle ČHMÚ ve čtvrtek. V noci pak mohou teploty klesnout na 13 až 2 °C. Ojediněle se objeví také přeháňky, ale ty budou spíše v pátek.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty