mpo.cz (MPO)
Dotace  |  21.10.2019 19:11:35

TREND – Připravena 2. veřejná soutěž v programu TREND, podprogramu 2 „Nováčci“

Publikováno:
21.10.2019
Autor:
Odbor komunikace

Na prosinec 2019 je v programu MPO na podporu projektů průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje (VaV) TREND připravena 2. soutěž, zaměřená specificky na „nováčky“ ve VaV.


Základní parametry soutěže jsou zveřejněny na webu Technologické agentury České republiky, která jako poskytovatel bude soutěž realizovat: https://www.tacr.cz/soutez/program-trend/druha-verejna-soutez-5/

Návrhy projektů v této soutěži mohou předkládat pouze podniky, které v posledních pěti letech nečerpaly podporu na VaV (a to ani formou daňových odpočtů) v úhrnné výši přes 1 mil. . Záměrem je podpořit vlastní VaV aktivity v podnicích, které doposud VaV nerealizovaly, nebo v podnicích čerstvě založených (tj. není zde požadavek na dvouletou účetní historii na rozdíl od soutěže v hlavním podprogramu). Podmínka je nastavena tak, aby se do soutěže mohly hlásit i podniky, které s VaV mají teprve úvodní zkušenost formou nákupu služeb od výzkumných organizací a to i tehdy, kdy využily podporu formou tzv. inovačních voucherů (v hodnotě do 1 mil. ).

Na rozdíl od soutěže v prvním podprogramu, u „nováčků“ platí, že do projektu musí povinně zapojit jako dalšího účastníka projektu alespoň jednu výzkumnou organizaci. Podíl dotace na způsobilých nákladech projektu se připouští do 80 % celkově za projekt, dále závisí pro každého účastníka na jeho typu (pro výzkumnou organizaci platí max. 90 %).

Připravena je alokace cca 120 mil. na celou dobu řešení projektů (ty mohou být nejvýše 4leté), jednotlivý projekt může získat dotaci do výše 20 mil. , spodní hranice pro výši dotace striktně stanovena není, ale rozpočet projektu musí být přiměřený a dostatečný pro dosažení alespoň jednoho z definovaných druhů aplikovaných výsledků.

Lhůta pro přijímání žádostí je naplánována na 5. prosince 2019 až 5. února 2020. Platné budou lhůty a přesné podmínky, které budou zveřejněny v den vyhlášení na webu TA ČR.







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688