Patria (Patria Finance)
Makroekonomika  |  17.10.2019 08:49:00

CETV meziročně zlepšila hospodaření a po 3Q zlepšuje očekávání pro zisk OIBDA

Aktualizováno

Mediální skupina Central European Media Enterprises zakončila třetí čtvtletí roku 2019 s meziročním růstem zisku na úrovni OIBDA ve stálých cenách o více než 23 procent nad 41 milionů dolarů při růstu výnosů o 7 procent shodnou metrikou. Provozní zisk CETV narostl meziročně o 39 procent na 30,8 milionu amerických dolarů.

Celkové příjmy dosáhly úrovně 138,9 milionu dolarů a meziročně firmě stouply o 12 procent, v aktuálních směnných kurzem o jedno procento. Provozní zisk na úrovni OIBDA je vyšší o 23,2 procenta, při aktuálním měnovém kurzu o 16 procent.

Konferenční hovor vedení CETV k výsledkům je plánován na 15:00 našeho času.

Konsensuálním očekáváním dle analytik Patrie Martina Cakla bylo 139 milionů dolarů tržeb při výsledku OIBDA 39 mil. USD a čistém výsledku 16,3 mil. USD, což by znamenalo meziroční pokles o 76,2 procenta. Ve skutečnosti meziroční pokles čistého výsledku na 13,7 mil. USD znamená meziroční sestup o 80 procent.



Přijmy z televizní reklamy za tři čtvrtletí od počátku roku klesly o 3 % v aktuálních a naopak stouply o 4 % ve stálých cenách. Poplatky a předplatné (carriage and subscriptions) stouply o 4 % v aktuálních, respektive o 11 % ve stálých cenách. OIBDA marži se skupině CETV podařilo zlepšit o 490 bazických bodů na 33 procent. Hotovost, generovaná z pokračujících operací (stálý byznys) CETV zvýšila v aktuálních cenách o 79 procent na 168 milionů dolarů.

Po splátce dluhu ve výši 50 milionů eur v průběhu třetího čtvrtletí roku CETV od počátku roku splatili kumulovaně již 150 milionů eur dluhu a to skrze cash flow z podnikání bez dalších cizích zdrojů, uvádí firma ve zprávě k výsledkům.

"Do finálních měsíců roku 2019 vstupujeme se silnou sadou čísel o hospodaření, která nás přiměla ke zlepšení očekávání pro OIBDA potřetí v letošním roce. Naše schopnost generovat hotovost umožňuje postupné oddlužování cestou splátek stávajících dluhů. V posledních dlou letech jsme splatili přes půl miliardy amerických dolarů dluhu," uvedl jeden ze dvou spoluředitelů CETV Michael del Nin.

"Dosáhli jsme velmi úspěšného startu do sezóny, který vyústil ve vyšší sledovanost v prime timu na úkor našich konkurentů. Naše výkonnost je tažena trhem České republiky," poznamenal krom dalšího druhý z ředitelů Christoph Mainusch.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688