cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  16.10.2019 11:33:33

Ničí Libra prostředí pro všechny stablecoiny?

                   

I když by se mohlo zdát, že uličky štěstěny má gigant velikosti Facebooku vyšlapány, opak je pravdou. Projekt Libra vedení společnosti přidal pěkných pár vrásek na čele. Když pomineme neustálé odklady a legislativní překážky, máme tady další problém. Projekt se vůbec nelíbí ani zemím ze sdružení G7.

G7 představuje sdružení těch nejvyspělejších států světa, alespoň tedy po ekonomické stránce. Řadí se sem USA, Velká Británie, Francie, Německo, Kanada Itálie a Japonsko. Zpravodajská stanice CNN nyní informovala o tom, že nová zpráva tohoto uskupení (která ale v tuto chvíli zatím není veřejně přístupná) pojednává o obavách, jak se Libra dokáže vypořádat s regulačními komplikacemi.

A aby toho nebylo málo, negativní aura okolo tohoto projektu se dost možná začne podepisovat i na situaci jiných stablecoinů.

Hrozba pro ekonomiku?

Zpráva podle všeho měla prezentovat devět hlavních hrozeb, které nyní v očích výše uvedených zemí představuje. Zásadní je samozřejmě možnost, že by stablecoiny mohly vážně destabilizovat globální finanční řád. Zprávu připravila zvláštní pracovní skupina G7 složená ze zástupců Mezinárodního měnového fondu (IMF), centrálních bank a Rady pro finanční stabilitu, mezinárodního orgánu pověřeného sledováním globálního finančního systému.

Závěrem

Už to skoro vypadá, že světové ekonomiky se vážně pokusí zastavit rozsáhlejší příchod stablecoinů hned v zárodku. Libru navíc v posledních týdnech provází doslova jeden problém za druhým. Nedávno z jejího kruhu partnerů oficiálně vystoupily společnosti Visa, eBay a MasterCard. Pesimističtí začínají být i lidé z komunity. Jak to s Librou tedy vlastně bude a má vůbec ještě reálné šance na zahájení provozu?

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste