TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  15.10.2019 08:22:17

Ohnivé peklo na dálnici D1: Hasiči ukázali první vteřiny zásahu u nehody

Hasiči zveřejnili děsivé záběry ze zásahu u hromadné nehody na D1, kde shořelo několik aut a cisterna s olejem. Plameny v době příjezdu první jednotky šlehaly do výšky několika metrů. I přes ohromný žár hasiči neohroženě kontrolovali auta, jestli mohou někomu zachránit život. Bohužel jeden člověk při nehodě zemřel.

V neděli večer zablokovala dálnici D1 hromadná nehoda, na 49. kilometru se převrátila cisterna převážející olej, do ní poté následně narazilo několik aut. Po nárazu čtvrtého se objevily první plameny.

Na místo vyrazily všechny jednotky Integrovaného záchranného systému, hasiči nyní zveřejnili video, které ukazuje příjezd a první vteřiny ze zásahu.

Na záběrech je vidět, že v době příjezdu byla v plamenech celá cisterna a nejméně jedno auto. Oheň sálal do výšky několika metrů. Jeden z hasičů okamžitě doběhl k autu, které zatím nehořelo, aby zkontroloval, zda se v něm někdo nenachází. 

Při nehodě zemřel jeden člověk, ostatní se naštěstí povedlo zachránit. Celkem bylo ošetřeno 10 osob, dva lidé byli zraněni vážně.

Odstraňování následků nehody trvalo až do pondělního odpoledne. "V místě nehody je provoz plně obnoven. Do večera bude místo osazeno 2 značkami snižující rychlost na 100 a 80 km/h a značkou Nebezpečí smyku. Omezení bude ponecháno přes noc," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic ČR.

"Velké poděkování patří svědkům celé události, kteří neváhali a bleskově pomohli účastníkům nehody dostat se z havarovaných vozidel na bezpečné místo ještě před příjezdem záchranných složek. Bez jejich duchapřítomné pomoci by následky nehody byly patrně mnohem horší," uzavřel mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688