TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  12.10.2019 09:49:36

Zádušní mše za Karla Gotta: Rodina se naposledy rozloučí s Karlem Gottem. Mši mohou sledovat i jeho fanoušci

V sobotu se rodina rozloučí s mnohonásobným zlatým slavíkem Karlem Gottem v katedrále sv. Víta během zádušní mše. Té se zúčastní také pozvaní hosté, mezi nimi například i prezident Miloš Zeman s rodinou. Dění na Pražském hradě sledujeme na TN.cz online, televize Nova přináší Mimořádné Televizní noviny. Samotnou zádušní mši můžete sledovat v přímém přenosu v TV Nova nebo zde.

Zádušní mše začne v 11 hodin a bude ji sloužit Dominik kardinál Duka. Do katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha sice mohou jen lidé s pozvánkou, ale veřejnost o mši nepřijde. Sledovat ji mohou na velkoplošných obrazovkách na Hradčanském náměstí a III. nádvoří Pražského hradu. Kdo se nedostane k velkoplošným obrazovkám, může vše sledovat v TV Nova nebo na webu TN.cz.

Všichni návštěvníci smutečního rozloučení a Hradu také projdou standardními bezpečnostními prohlídkami při vstupu. Ten bude umožněn pouze z Hradčanského náměstí branou na IV. nádvoří. Vstup se pro veřejnost otevře v 8 hodin ráno.

Během mše bude rakev vystavena na katafalku se státními poctami a ceremoniálu se zúčastní hradní stráž. Nesmí také zaznít zpěvákovy písně, jelikož se církevní ceremonie konají podle určitých pravidel. Bez hudby ale mše nebude. Během ceremoniálu by měla vystoupit Lucie Bílá, Štefan Margita a Eva Urbanová.

Kromě rodiny a přátel se očekává, že se mše zúčastní také řada osobností. Pozvání už v pátek potvrdil prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou a jeho dcerou Kateřinou. Pozvánku mají členové české vlády.

Slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou zastoupí premiér Peter Pellegrini a předseda slovenského parlamentu Andrej Danko. Spekuluje se, že by měl dorazit i zpěvák německé skupiny Alphaville Marian Golda. Jeho hit přezpíval Gott v češtině jako Být stále mlád.

Mši budou doprovázet různá omezení. Bude jich však méně než při pátečním veřejném rozloučení. Na celý průběh bude dohlížet policie. S kompletním omezením dopravy musejí lidé počítat na Hradčanském náměstí. Dojde také k částečnému omezení vstupu veřejnosti na třetí nádvoří Pražského hradu.

Může se i stát, že bude Hrad úplně uzavřen. K tomu však dojde v případě naplnění kapacity nádvoří. Po skončení mše se opět bude moci veřejnost dostat do celých prostor Pražského hradu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688