mpo.cz (MPO)
Z regionů  |  11.10.2019 00:00:00

Evropskou centrálu otevřela v Dobříši (Příbram) firma Doosan Bobcat EMEA. Už tu má, jako v zemi pro budoucnost, také inovační centrum

 
Publikováno:
11.10.2019
Autor:
Odbor komunikace 01400

Centrálu pro region Evropa, Blízký východ a Afrika dnes v Dobříši otevřela společnost Doosan Bobcat EMEA. V nově postavené budově sídlí management a další pracovníci firmy. Doplňují tak výrobní závod a tréninkové a inovační centrum, kde vznikají stroje Bobcat pro Evropu i celý svět. Na slavnostní akci nechyběl ani vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Doosan Bobcat EMEA s.r.o. - Volná pracovní místa

Trojpodlažní budova centrály za 250 milionů se rozkládá na 1561 m2 a pro 200 zaměstnanců nabídne kancelářské prostory o více než 3370 m2 užitné plochy. Samozřejmostí je dostatečný počet parkovacích míst včetně nabíjecích stání pro elektromobily. Investovalo se také do vybudování zelených ploch o výměře více než 7000 m2.

Investice firmy Doosan Bobcat ukazuje, že Česká republika má zahraničním firmám co nabídnout – kvalifikovaná pracovní síla, stabilní podnikatelské prostředí a poloha v srdci Evropy jsou ideální předpoklady pro investice s vysokou přidanou hodnotou propojené s výzkumem a vývojem. Důraz na inovace, vývoj produktů a regionální řízení jsou skvělým příkladem naší konkurenceschopnosti,“ říká Karel Havlíček, vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu.

Gustavo Otero, prezident Doosan Bobcat EMEA uvádí: „Otevřením nové centrály v Dobříši dokončujeme investici, která má díky soustředění vývoje, výroby i vedení firmy na jednom místě socioekonomický význam pro celý region a v rámci našeho oboru je vyjímkou. Za dobu působení Doosan Bobcat v ČR jsme investovali přibližně 3 mld , pětinásobně zvýšili výrobu a více než ztrojnásobili počet zaměstnanců. Do budoucna počítáme s dalším náborem dělnických profesí i expertních pozic ve vývoji.

S více než 1400 zaměstnanci z přibližně třicítky zemí je Doosan Bobcat EMEA jeden z největších zaměstnavatelů v regionu. Zaměstnává řadu dělnických profesí – montážní dělníky, svářeče, skladníky. Vzhledem k umístění inovačního centra a managementu firmy do Dobříše ale zaměstnává i řadu vysoce odborných profesí – od vývojových inženýrů, přes produktové manažery až po vedení firmy. Těch je jen v Inovačním centru kolem 150 a dalších 200 jich pracuje v nové centrále.

„Bobcat je v Dobříši doma již mnoho let. Nyní je zde ale centrála pro téměř polovinu světa. Firma je naším největším místním zaměstnavatelem – skoro každý známe někoho ze sousedů, co u firmy pracuje. Jsme rádi, že firma dokončila své plány na expanzi a věřím, že i nadále bude naším dobrým sousedem,“ přibližuje situaci Jana Vlnasová, starostka, Dobříš. 

Bobcat je součást Doosan Group. Ta byla založena v roce 1896 v Koreji. Aktivity skupiny Doosan Group sahají od výroby turbín pro elektrárny, po odsolovací zařízení či motory pro obří zaoceánské nákladní lodě. Od roku 2007 je značka Bobcat součástí Doosan Group, konkrétně Doosan Bobcat EMEA. Kromě kompaktních strojů Bobcat značka Doosan nabízí i těžkou stavební, těžební a zemědělskou techniku pod značkou Doosan Infracore. Významnou investicí skupiny Doosan v ČR je například akvizice Doosan Škoda Power.

Česká republika je tradičním obchodním partnerem Jižní Koreji. Investujeme zde hlavně v automobilovém a strojírenském průmyslu a spolupráce obou zemí je výhodná pro obě strany. Doosan je korejskou firmou s vůbec nejdelší tradicí. Jsem hrdý, že společně s odborníky z Česka a dalších evropských států se zde rodí technické novinky pro celý svět,“ dodal rada Korejské republiky pro obchod a průmysl v ČR, Kim Chang Hee.

Doosan Bobcat v číslech:

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688