TNBiz (TN.cz)
12.10.2019 00:35:48

Počasí ve světě: Americké Colorado zasypal sníh, silnice se změnily v klouzačky

V americkém Coloradu udeřila sněhová bouře. Mrazivé teploty a husté sněžení komplikovaly dopravu. Jen v okolí největšího města státu, v Denveru, policie vyjížděla k téměř dvěma stovkám nehod.

Bílá peřina přikryla americký stát Colorado. V hlavním městě Denveru a jeho okolí napadlo až sedm centimetrů sněhu. Silná bouře zpomalovala dopravu na silnicích. Meteorologové varovali obyvatele před mrazy.

Teploty během tohoto týdne místy klesly až k mínus dvaceti stupňům Celsia. Přes noc byly v Denveru mínus čtyři stupně. Policie radí řidičům, aby na kluzkých vozovkách jezdili opatrně.

První silnější sněžení přišlo i do Jižní Dakoty na severu Spojených států. Lidé odklízeli sníh z ulic a ze svých aut. Úřady obyvatelům doporučily, aby si vyhradili na cestování dostatek času a nikam nepospíchali.

"Zima teprve začíná a pravděpodobně přijdou horší sněhové bouře než je tahle. Nesmíme zapomenout, že i když bude teď několik týdnů hezky, neznamená to, že znovu nenasněží a tohle celé nezačne znovu," varuje policejní kapitán Tony Harrison.

Kdo si ale mne ruce radostí, jsou milovníci zimních sportů. Ve čtvrtek odpoledne pokryla vrstva sněhu i coloradské hory, které se obratem zaplnily lyžaři a snowboardisty.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty