TNBiz (TN.cz)
Předpovědi krátkodobé  |  10.10.2019 09:16:34

Počasí o víkendu: Na víkend se do Česka vrátí léto, teplo se přelije i do příštího týdne

V posledních dnech se pomalu otepluje a tento trend ještě nějakou dobu vydrží. Těšit se můžeme především na nadcházející víkend, který bude podle předpovědi velmi teplý, takřka letní.

"Od pátku počasí u nás ovlivní tlaková výše, která bude postupovat z jihozápadní Evropy k východu. Kolem ní k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu. V polovině příštího týdne přejde od západu přes naše území studená fronta. Za ní se do střední Evropy rozšíří výběžek vysokého tlaku od jihozápadu," píší meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Počasí ke konci týdne

Čtvrtek bude podle předpovědi charakterizovat proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, na horách četnější, ojediněle i bouřka. K večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Zároveň ovšem ČHMÚ varuje před nárazovým větrem - v nížinách s rychlostí kolem 15 m/s, na horách ještě o trochu silnějším.

Počasí 10.10.2019
 

"Polojasno až oblačno, na severu přechodně až zataženo, na horách ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C," popisují meteorologové v předpovědi pátek.

Počasí o víkendu

V sobotu bude jasno nebo skoro jasno, ráno a dopoledne se mohou ojediněle objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Noční teploty se budou držet mezi pěti až devíti stupni, přes den ovšem poskočí na velmi příjemných 18 až 22 stupňů.

Ještě o chlup tepleji bude podle meteorologů v neděli. "Jasno až polojasno. Ráno a dopoledne na Moravě místy, jinde ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 17 °C," píše ČHMÚ

Počasí 13.10.2019

 
 

Počasí v příštím týdnu

Vysoké teploty vydrží i příští pondělí. Opět bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy opět udeří mlhy či nízká oblačnost. Noční teploty 7 až 11 stupňů, odpolední 18 až 22 stupňů, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 16 °C.

A výhled od úterka do čtvrtka? "Jasno až polojasno, místy nízká oblačnost nebo mlhy. Uprostřed období přechodně oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, v závěru období místy až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, při velké oblačnosti 13 až 17 °C," uzavírají meteorologové týdenní předpověď.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Více zpráv k tématu Počasí






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688