Iva Mottlová (Asseco Solutions)
Okénko pro podnikatele  |  07.10.2019 11:32:44

Expedice snadno a rychle?

Expedice zboží bývá posledním krokem v obchodním procesu. Na včasném a přesném doručení zboží často závisí úspěch obchodu i to, zda zákazník u vás nakoupí opakovaně. A proto jsme připravili pro uživatele systémů HELIOS jednu důležitou novinku v této oblasti! 

 

 

Proces, na kterém záleží!
Proces odeslání zboží však nesmí zpracování zásilky prodražit, zatížit pracovníky zbytečnou byrokracií a neměl by klást velké nároky na obsluhu. Zvláště ne v předvánočním čase. Proto naše systémy HELIO spolupracují s firmou Balíkobot, specialistou na přímou datovou komunikaci se systémy dopravců. 

 

 

Pořiďte si Konektor na Balíkobot

Našim zákazníkům teď nabízíme přímou komunikaci s jejich smluvními dopravci, a to prostřednictvím modulu „Konektor na Balíkobot“. Konektor na Balíkobot vyřeší komunikaci s přepravci. Samozřejmostí je i zachování nasmlouvaných cen mezi klientem a přepravní službou. Konektor aktuálně podporuje 22 různých přepravců s více než 100 službami. Najdete zde balíkové přepravy, paletové přepravy, odběrná místa i možnost expedice do všech zemí EU
A aby práce s balíky byla opravdu jednoduchá, umíme vše ovládat jak z HELIOSu, tak i ze čtečky čárových kódů v aplikaci pro mobilní sklad. Tím odpadá jakákoliv ruční práce při evidenci zásilky. Stačí „jedno kliknutí“ a z tiskárny vyjede štítek dle standardů přepravce, který má zásilku doručit, a co je velmi důležité, bez jakékoliv nutnosti editace adresy doručení ze strany expedienta/skladníka. 

Spočítali jste si někdy, kolik vás stojí „nedoručený“ balíček, kvůli špatně zadané adrese? Opakované doručení, případně chyba v dobírce? Pokud ano, tak víte, že tyto chyby leckdy marže na zboží ani nepokryje.

 

Jak využila Balíkobot společnost Akinu.cz 
Firma Akinu CZ s.r.o. je dodavatelem krmiv pro psi, kočky a jiné domácí mazlíčky. Před zavedením Balíkobotu vychystávali balíčky celkem tři lidé na plný úvazek, kteří také zadávali data do systému přepravců a následně tiskli štítky, které lepily na balíčky. Vše prováděli ručně, což s sebou neslo také určitou chybovost. 
Po zavedení Balíkobotu došlo k celkovému zrychlení expedice o 25 %. Tisk štítků nyní probíhá přímo ze čtečky kódů přímo ve skladu. Došlo také k zásadnímu snížení chybovosti a za stejnou dobu jde teď namísto 500 vyexpedovat až 800 balíčků. Všechny jsou navíc ihned dohledatelné přímo v systému HELIOS Orange. Celkově díky Konektoru pro Balíkobot firma ušetří 500 000 ročně.

V době, kdy je nedostatek zaměstnanců a na rychlosti dodání zboží závisí loajalita zákazníka, jsou to pádné argumenty, proč k takovéto automatizaci expedice přistoupit.

 

Iva Mottlová

Iva Mottlová pracuje ve firmě Asseco solutions a.s. již 15 let a v posledních dvou letech je na pozici Key Account Managera pro integrační řešení systémů HELIOS Orange a HELIOS Green. Stará se o partnerská řešení, která jsou úzce provázaná se systémy HELIOS a tím zákazníkům nabízí řešení specifických potřeb bez nutnosti vybírat a napojovat specializovaná řešení.



Asseco Solutions, a.s.

Asseco Solutions je největším producentem podnikových informačních systémů na českém a slovenském trhu. Softwarové aplikace z jeho produkce jsou distribuovány i na dalších trzích v rámci střední Evropy. Společnost se zabývá nejen vývojem, ale také implementací a podporou specializovaných systémů a již téměř 30 let přináší svým zákazníkům nejmodernější technologie.

Podnikové informační systémy HELIOS z produkce Asseco Solutions plně pokrývají potřeby velkých, středních i malých firem a ostatních ekonomických subjektů v nejrůznějších oblastech působení.

Více na www.helios.eu.


Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688