TNBiz (TN.cz)
04.10.2019 07:17:17

Počasí v Evropě: Bouře Lorenzo udeřila v Irsku. Hrozí záplavy, vítr dosáhne 100 km/h

K irským břehům dorazila bouře Lorenzo. Živel sice zeslábl, ale doprovází ho vítr o rychlosti přes 100 kilometrů v hodině a silný déšť. V Irsku a na severu Anglie hrozí záplavy.

Silný vichr a hrozivé mraky na obzoru, které přinesou vytrvalý déšť a k pobřeží dorazí silné vlny. Obyvatelé západního Irska se připravují na záplavy, přes 40 povodňových výstrah platí také pro některé části Anglie. Úřady varují před výpadky elektřiny.

 

Živel se už přehnal přes britský ostrov Man. Až 150 centimetrů špinavé vody se valilo ulicemi a proud unášel auta včetně hasičských. Desítky obyvatel odřízl ve vesnici Laxey. Za hodinu tam napršelo více než běžně za dva týdny.

 

 

 

Lorenzo, ještě jako hurikán, na sebe upozornil už ve středu v Atlantiku. Na portugalských Azorských ostrovech zpustošil přístav Ilha das Flores. Obrovské vlny zaplavovaly pobřežní silnice a vítr místy dosahoval až 150 kilometrů v hodině.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty