TNBiz (TN.cz)
03.10.2019 12:35:56

Počasí v ČR: Na hřebenech hor napadl první sníh. Sněžit bude i v dalších dnech

První sníh v začínající sezóně se objevil na hřebenech Krkonoš. Poprašek napadl ve Špindlerově Mlýně a také na Sněžce, kde teplota v noci a ráno klesla pod bod mrazu.

Poprvé v této sezóně sněžilo na Medvědíně nad Špindlerovým Mlýnem nebo na Sněžce. V Krkonoších také mrzlo, i dopoledne byly dva stupně nad nulou. Podle meteorologů se sníh objevil v polohách nad 1200 metrů, v nižších horských částech pršelo.

"Po přechodu studené fronty, proudí do Česka studený vzduch od severu. V Krkonoších se od nadmořské výšky cca 1200 m nad mořem vyskytlo sněžení - jedná se o poprašek, který bude během dne odtávat," potvrdila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Fotkami sněhu se na facebooku pochlubil také Skiareál Špindlerův Mlýn. "Už se to blíží, jupííí! Do Ski Openingu zbývá 65 dní," uvedli.

Sněžit může podle předpovědi po celý týden, nenapadne ale žádná sněhová pokrývka, která by mohla vydržet. Lyžaři si tak budou muset ještě počkat. V polohách nad 1000 metrů by měl sníh padat i na začátku příštího týdne. 

"Víkend bude relativně bohatý na srážky - v sobotu se budou cca od 900 m vyskytovat sněhové vločky v Krkonoších, Jeseníkách a Beskydech V neděli se zřejmě bude hranice sněžení posouvat do nadmořské výšky cca 700 m," doplnila Honsová.

 

Řeklo už teplé počasí své poslední slovo? Nebo se ještě vrátí v podobě „babího léta“? Odpovídá meteoroložka ČT Alena Zárybnická.

 

Zima má v Česku oproti minulému roku mírné zpoždění. Loni napadl první sníh v Krkonoších už 24. září. Ve Vysokých Tatrách napadla vrstva sněhu už před dvěma týdny, prvními vločkami se tehdy pochlubil i Praděd v Jeseníkách.                    


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty