Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  02.10.2019 19:37:38

3 nejčastější chyby při učení německého jazyka

Perfektní znalost angličtiny dnes již mnoho firem považuje za samozřejmost. V mezinárodních společnostech tím rozhodně nikoho neohromíte. Na druhou stranu, pokud umíte k anglickému jazyku i ten německý, získáváte konkurenční výhodu. V posledních letech narůstá počet firem, které vyžadují komunikaci s německými či rakouskými obchodními centrálami. V tomto případě si s pár slovíčky skutečně nevystačíte. Jak se tedy dá naučit němčina snadno a rychle, zároveň však gramaticky správně? Pojďme se podívat na následující tipy a zjistit, čeho se vyvarovat…

Jazykové školy registrují zvýšený zájem o kurzy němčiny  

Německý jazyk je stabilně již delší dobu druhým nejpoptávanějším jazykem, a to hned po angličtině. Lidé začínají chápat, že roste zájem o německy mluvící zaměstnance. Společně s nízkou nezaměstnaností přicházejí zajímavé pracovní nabídky. Je škoda je nevyužít jenom proto, že němčina není vaše silná stránka. Roste proto zájem o lekce němčiny, rovněž firmy nabízejí i firemní výuku cizích jazyků. Společně se nyní podíváme na 3 nejčastější důvody, proč lidé dělají chyby při učení německého jazyka, a tak se stále nedokáží zlepšit.

1) Učit se nechcete a nesoustředíte se

Pokud studujete a musíte se učit německý jazyk, který máte ve škole jako povinný, můžete mít k výuce averzi. Není nic horšího, než nadávat na své povinnosti, a dívat se na vše z té horší stránky. Zkuste vaše myšlení zcela otočit, uvědomte si, že tímto jazykem mluví na světe cca 190 milionů lidí. Německy se domluvíte nejen přímo v samotném Německu, ale i v Rakousku, Švýcarsku a dalších zemích po celém světě. No a je logické, že když se vám do něčeho nechce, tak se ani pořádně nesoustředíte. Najděte si tedy alespoň 10 – 20 minut času denně a plně se soustřeďte. Uvidíte, že výsledky se brzy dostaví. Aby vás začala němčina opravdu bavit, co se zkusit podívat na oblíbený film či seriál právě v tomto jazyce?

2) Neučíte se nahlas a pořádně neposloucháte 

Je dobré si zvyknout na to, že z vašich úst vychází německá slovíčka, fráze a věty. Říkejte si proto všechno nahlas a pořád dokola si vše opakujte. Opakování slovíček potichu či dokonce jenom v duchu je velkou chybou. Když si budete procvičovat výslovnost a pak vás někdo na ulici osloví německy, nebudete se bát konverzovat. A to je základ! Můžete zkusit mluvit i sami se sebou a nahlas si říkat, co děláte, co si oblékáte, jíte apod. Kromě samotného mluvení, je důležitý poslech. K tomu jsou skvělé právě seriály nebo filmy v německém jazyce. Hodně videí najdete v němčině i na Youtube. 

3) Učíte se moc dlouho a nepravidelně

Není nic horšího, než si sednout k učení cizího jazyka jednou za měsíc na celé odpoledne. Takhle se pozitivních výsledků rozhodně nedočkáte. Když budete sedět u učení moc dlouho, efekt bude opačný. Maximální vhodná doba je kolem 20 až 50 minut. Raději kratší dobu, ale častěji během dne. Velmi důležitá je také pravidelnost. Jakmile budete učení pořád dokola odkládat, daleko se nedostanete. Překonejte tedy lenost a udělejte si z procvičování zdravý návyk, který zařadíte do svého života.

Pro aktuální videa o německém jazyce odebírejte kanál Orange Academy.

Vyplatí se to!

Autorka:  Mgr. Iveta Damborská

Editorka: Zuzana Klímová  

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.02.20243 smrtelné chyby při předávání majetku Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
29.04.2022Čtyři nejčastější chyby při přípravě zahrady na jaro Tisková zpráva (Tisková zpráva)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688