TNBiz (TN.cz)
01.10.2019 06:50:32

Počasí tento týden: Čeká nás deštivý týden, na horách se objeví i sníh. Teploty kolem 17 °C

Větrnou bouři, která v Česku lámala stromy a ničila střechy, vystřídá déšť i sníh. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se mohou objevit také bouřky. Zpočátku týdne budou teploty kolem 22 °C, poté se mírně ochladí. Počítat musíme spíše s teplotami kolem 17 °C.

Do Česka se blíží studená fronta, která přinese chladnější počasí. Doprovázet ji bude také zatažená obloha s deštěm. "Výběžek vyššího tlaku, zasahující k nám v úterý od jihu, bude slábnout. Ve středu bude přes naše území k východu postupovat zvlněná studená fronta a za ní se ve studeném vzduchu rozšíří přechodně výběžek vyššího tlaku vzduchu," informoval ČHMÚ na svém webu.

Počasí v týdnu

V úterý si ještě užijeme jasnou až polojasnou oblohu. Přes den však začne od severozápadu přibývat oblačnost a místy se mohou objevit přeháňky nebo déšť. Podle meteorologů se ojediněle vyskytnou také bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, v 1000 metrech na horách kolem 14 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Opět se mohou vyskytnout i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku si lidé užijí polojasnou oblohu a srážky se objeví jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, nejvyšší denní 13 až 17 °C. Bude také pořádně foukat. Vítr by měl během dne zesílit až na 54 km/h.

Počasí 2.10.2019
 

I ve čtvrtek bude spíše oblačno, během dne se přidají také přeháňky. Nad 1200 metrů bude dokonce padat i sníh. Po ránu se mohou objevit také přízemní mrazíky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, přes den se budou pohybovat jen mezi 10 až 14 °C.

V pátek nás čeká polojasno až oblačno, od severozápadu bude přibývat oblačnosti a místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 °C.

Počasí o víkendu

Ani o víkendu se nedočkáme hezkého počasí. V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Od neděle do úterý bude opět oblačno až zataženo. Místy se objeví déšť nebo přeháňky, polojasno bude spíše ojediněle. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, v noci pak klesnou až na 3 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty