Roman Havlíček (Meteobox)
30.09.2019 04:06:37

Začátek týdne bude větrný a občas zaprší, ve středu se začne ochlazovat

 

Počasí u nás ovlivňuje tlaková níže nad jižní Skandinávií, která se bude přesouvat dále k východu až severovýchodu. S ní spojená studená fronta bude přeházet během noci přes naše území. Za ní se k nám bude od jihozápadu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. V úterý nás bude ovlivňovat další frontální systém, nejprve jeho teplá fronta, ve středu pak bude přeházet fronta studená. Za ní k nám pronikne od severozápadu studený vzduch. V dalších dnech se bude nad střední Evropu rozšiřovat oblast vyššího tlaku vzduchu.

V noci bude na frontě až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, postupně proměnlivá oblačnosti, ojediněle přeháňky, postupně v druhé polovině noci srážky četnější a ojediněle i bouřky.

Nejnižší noční teploty 16 až 12°C.

Vítr zpočátku slabý až mírný jižní až jihozápadní, během druhé poloviny noci bude zesilovat postupně na čerstvý 5-10 m/s, v nárazech 15-20 m/s, na hřebenech hor až 25 m/s, k ránu ještě zesílí.

 

V pondělí bude převládat proměnlivá oblačnost a ojediněle, na horách a na severu místy přeháňky nebo i déšť, ojediněle i bouřka. Večer ubývání oblačnosti a ustávání srážek.

Nejvyšší denní teploty 15 až 19°C, na jihovýchodě až 21°C, na severu naopak při srážkách i chladněji.

V 1000 m n.m. na horách kolem 10°C, na jihovýchodě až kolem 14°C a postupné ochlazování.

Vítr čerstvý až silný západní až jihozápadní 8-13 m/s, v nárazech 15-25 m/s, ojediněle a na hřebenech hor 30-35 m/s. Později odpoledne a večer bude slábnout.

 

úterý bude zpočátku převážně jasno až polojasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti s možností občasného deště nebo přeháněk.

Nejnižší noční teploty 11 až 7°C.

Nejvyšší denní teploty 19 až 23°C.

Vítr zpočátku slabý až mírný jihozápadní až západní, přes den jihozápadní až jižní zesilující na 4-8 m/s, místy s nárazy až kolem 15 m/s, na horách a na severu a severovýchodě až kolem 20 m/s.

 

Ve středu bude zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami, na východě zpočátku i polojasno. Večer od severozápadu ustávání srážek a protrhávání oblačnosti.

Nejnižší noční teploty 15 až 11°C.

Nejvyšší denní teploty 13 až 17°C, na východě až 20°C, odpoledne od severozápadu ochlazování.

Vítr mírný západní až jihozápadní, během dne postupně západní až severozápadní 2-6 m/s.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty