ČAF (Česká asociace franchisingu)
Podnikání  |  27.09.2019 09:33:56

Velvyslanectví USA hostilo franchisovou snídani pořádanou ČAF. Americké koncepty se těší velkému zájmu

Prezentaci amerických franchisových systémů připravila pro zájemce o americké značky, jak již působící na českém trhu, tak i o ty, které se na český trh teprve chystají, Česká asociace franchisingu ve spolupráci s obchodním oddělením Velvyslanectví USA.

Na setkání přišlo neuvěřitelných 56 účastníků nejen z řad zájemců o franchisové systémy. Zájem o akci byl veliký, počet míst bohužel omezený a s těžkým srdcem museli pořadatelé ty, kteří se přihlásili po termínu, odmítat.

Uvítání se ujal přímo pan velvyslanec, Stephen B. King, který přítomné přivítal ve své mateřštině na půdě rezidence Velvyslanectví USA, poděkoval za hojnou účast při této akci a krátce pohovořil o historii rezidence. S potěším konstatoval, že koncepty z USA jsou úspěšné na českém trhu, a právě proto se chtějí další americké koncepty etablovat na českém trhu. Zároveň zdůraznil, že existují možnosti exportovat českou franchisu do USA. Popřál hodně úspěchů nejen přednášejícím, ale i těm, kteří o franchisové koncepty projevili zájem.

Nelehkého úkolu moderace se zhostil již ostřílený matador, pan Šimon Mastný, člen správní rady ČAF a Managing Partner TAB Board, představil Českou asociaci franchisingu a její klíčové aktivity.

Obchodní specialistka Veronika Nováková, zodpovědná v rámci obchodního oddělení Velvyslanectví USA za sektor franchisingu, představila americké firmy, které v České republice hledají master franchisanty; jedná se např. o Wing.Stop (bistro s pečenými křidélky a ručně krájenými smaženými hranolky), Little Caesar Pizza (třetí největší americký řetězec s pizzami), společnost Darden se značkou italských restaurací Olive Garden a společnost Edwards Global Services (EGS) zabývající se developerstvím a exportem amerických franchisových značek.

V rámci prezentací se představily také americké značky, které na českém trhu již působí a jsou zároveň členy České asociace franchisingu. Konkrétně Bricks 4 Kidz® (vzdělávací aktivity pro děti, při nichž se děti naučí skrze činnosti, ve kterých mohou zapojit svou zvídavost a kreativitu s  kostičkami LEGO®), CENTURY 21 - světová jednička v realitách, RE/MAX - jedna z celosvětově nejsilnějších značek realitního trhu a franchisových systémů v nemovitostech, Subway – gastronomický koncept provozující restaurace rychlého občerstvení a The Alternative Board ® (TAB Board) - největší světový poskytovatel franšízového systému v oblasti externích poradních boardů a koučinku pro podnikatele.

Po prezentaci byl ještě čas na krátké občerstvení, které bylo zajištěno ze strany poskytovatele prostor, ale hlavně firmou Subway, která představila své nejchutnější kousky ze své nabídky.

I když se s plnou pusou nemá hovořit, nebylo možné se tomu vyhnout, protože témat k osobnímu projednání bylo opravdu hodně a nikomu se z krásných prostor rezidenční vily nechtělo.

Česká asociace franchisingu děkuje touto cestou Velvyslanectví USA za poskytnutí nádherných reprezentačních rezidenčních prostor, obchodnímu oddělení Velvyslanectví USA za pomoci při organizaci, všem přednášejícím, že si připravili zajímavé představení svých konceptů včetně ochutnávek toho nejlepšího, co nabízejí, a všem, kteří v opravdu hojném počtu přišli.

Franchising se v našem prostředí těší velké oblibě. Dokazují to velmi úspěšné koncepty, které mají v Čechách tradici více než deset let, takovým je třeba síť NATURHOUSE, pocházející ze Španělska. Španělským konceptům se ČAF věnovala v dubnu, kdy se její představitelé zúčastnili 25. edice Expofranquicie, mezinárodního veletrhu franchisingu, který se konal v Madridu.

ČESKÁ ASOCIACE FRANCHISINGU

Česká asociace franchisingu je nezisková profesní organizace sdružující na národní úrovni poskytovatele franchisingu – franchisory a odborníky z oblasti práva a poradenství zaměřující se na problematiku franchisingu. Vznikla v roce 1993 a od té doby významně přispívá k propagaci a popularizaci franchisingu a neustálému rozvoji a kultivaci této formy podnikání v České republice. Členská základna ČAF se každým rokem rozrůstá o několik nových členů, ať už řádných, nebo přidružených. V současné době má 60 členů, mezi které patří jak velké a známé mezinárodní značky, tak i menší tuzemské franchisové systémy.

Více informací na: www.czech-franchise.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688