TNBiz (TN.cz)
21.09.2019 17:56:28

Měsíční výhled počasí: Na začátku se těšte na babí léto, oteplí se až na 24 stupňů.

Následující čtyři týdny budou podle meteorologů teplotně průměrné. Nejtepleji má být hned příští týden, kdy mohou přes den teploty dosáhnout až 24 stupňů. Postupně se ale ochladí na deset stupňů.

Slunečno na většině území a příjemné teploty budou i zítra. 

Počasí 22.9.2019
 

Příští týden bude podle měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně nadprůměrný. Noční teploty se budou pohybovat mezi 12 a sedmi stupni, přízemní mrazíky hrozí pouze ve vyšších polohách.

Denní teploty se v nadcházejícím týdnu budou nejdříve pohybovat mezi 16 až 20 stupni, v jeho závěru se oteplí až na 24 stupňů. Vypadá to tedy, že spolu s astronomickým podzimem do Česka dorazí babí léto, ale zřejmě nebude mít dlouhého trvání. 


Počasí 28.9.2019

  

Hned v druhém týdnu se totiž začne ochlazovat a teploty se budou pohybovat kolem 17 stupňů. Ještě o několik stupňů méně bude v týdnu od 7. do 13. října, který by měl být podle výhledu počasí nejchladnější. Kolem 13 stupňů bude i v dalším týdnu.

"Období jako celek by mělo být srážkově průměrné. První dva týdny budou pravděpodobně průměrné až slabě nadprůměrné s týdenním úhrnem kolem 15 mm. Ostatní dva týdny budou srážkově průměrné až podprůměrné," doplnil ČHMÚ.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty