cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  21.09.2019 11:55:32

Američtí komisaři budou diskutovat o Bakktu a Libře

Američtí komisaři budou diskutovat o Bakktu a Libře

Americký kongres označil datum 24. září jako den, kdy se definitivně vyjasní otázky ohledně fungování platformy Bakkt. Na přetřes pochopitelně přijde také facebookový projekt Libra.

Výbor pro finanční služby ve Spojených státech amerických dospěl k dohodě ohledně dohledu nad obchodní platformou Bakkt. Pravděpodobně finální slyšení je stanoveno na 24. září, což je ovšem až jeden den po spuštění služby. V rámci slyšení pak bude zasedat předseda Americké komise pro cenné papíry a burzy (SEC), komisařka Hester Pierce (která je v komunitě známá také jako crypto mom) a ještě tři další komisaři.

Dostane se Libra na seznam cenných papírů?

Vzhledem k tomu, že projekt Libra byl už od svého počátečního plánu předmětem obav Výboru pro finanční služby, nemůžeme se příliš divit, že na nadcházejícím zasedání se bude diskutovat i o něm. Výbor přitom vždy zdůrazňoval skutečnost, že federální zákony o cenných papírech se vztahují na všechny investiční úpisy nebo akcie, ať už v digitální nebo jakékoli jiné podobě. Zakladatel a generální ředitel společnosti Facebook, Mark Zuckerberg, aktuálně lobuje ve Washingtonu za to, aby všechno kolem Libry proběhlo podle jeho plánu. Nemá to ale vůbec jednoduché – zvlášť v posledních týdnech se kolem Libry zvedla úplně nová vlna nevole.

Francouzský ministr financí tuto iniciativu dokonce označil za výraznou hrozbu pro globální ekonomiku. Platforma Bakkt, která bude zaměřena na obchodování bitcoinových futures, bude spuštěna už 23. září. A my jsme velmi zvědavi, jak to ovlivní kurz BTC.

Závěrem

Spuštění konečně umožní americkým občanům obchodovat bitcoin v podobě oblíbených investičních nástrojů, futures. Pravdou zůstává, že bitcoin je tak momentálně v nejlepší pozici na to, aby se znovu stal nepopiratelným číslem jedna v celé kryptoměnové horečce.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste