Cez.cz (ČEZ)
Z regionů  |  20.09.2019 00:41:10

Ústecký: ČEZ Teplárenská zahájila dodávky tepla na severu Čech

ČEZ Teplárenská zahájila dodávky tepla na severu Čech

Severní Čechy Topná sezona 2019/20 začala 19. září naplno pro společnost ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ na severu Čech. Právě dnes bylo celodenní vytápění spuštěno v Ústí nad Labem a také v lokalitách měst Teplice a Bílina. O den dříve, tedy ve středu 18. září se rozehřály rozvody tepla v Jirkově, Kadani a Chomutově. Stejně jako vloni pak pocítili vůbec jako první více tepla ve svých domácnostech obyvatelé Klášterce nad Ohří, a to v úterý 17. září. Ve všech případech začala společnost s dodávkami tepla o šest dní dříve než v loňském roce, kdy topná sezona 2018/19 začala v rozmezí 23. až 25. září.

Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 oC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 oC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát, dodal Radim Sobotík, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské.

V roce 2016 začala ČEZ Teplárenská dodávat teplo svým odběratelům v Klášterci nad Ohří 19. září. Obyvatelé Kadaně se poprvé doma zahřáli 20. a Chomutova a Jirkova 21. září, stejně tak i obyvatelé lázeňského města Teplice. V Ústí nad Labem tomu bylo 22. září. Výjimkou byly pouze města Bílina a Ledvice, kde byla zahájena dodávka tepla až 3. října.

V roce 2017 bylo poněkud chladněji, již 11. září bylo naplno zahájeno vytápění Chomutova, kde po dohodě s hlavním odběratelem tepla ve městě, probíhalo již od 9. září temperování rozvodných systémů. Ve stejný den začalo temperování i v Jirkově a Klášterci nad Ohří, kde ČEZ Teplárenská obhospodařuje jak sekundární, tak i primární rozvody tepla. Radiátory se začaly rozehřívat i v Kadani.  Na základě požadavku Okresního stavební bytové družstva a s ohledem na nepříznivý vývoj počasí pak byly 13. září zahájeny dodávky tepla v Teplicích, Dubí a Krupce. Jako poslední se 14. září přidala města Bílina a Ústí nad Labem.

V roce 2018 bylo celodenní vytápění naplno spuštěno 25. září v Ústí nad Labem. O den dříve, tedy v pondělí 24. září, se rozehřály rozvody tepla v Jirkově, Kadani, Chomutově, Bílině a Teplicích. Již během odpoledne 23. září pocítili více tepla ve svých domácnostech jako vůbec první obyvatelé Klášterce nad Ohří. 

Na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení vyčleňuje ročně v rámci své působnosti ČEZ Teplárenská desítky miliónů korun. Nejvíce je pochopitelně proinvestováno během plánovaných letních odstávek. 

 Teplo v rámci  ČR ČEZ Teplárenská, a.s.

  • Teplo od ČEZ Teplárenské pochází především z CZT (elektrárny a teplárny Skupiny ČEZ). Společnost však dodává teplo také z decentrálních zdrojů (plynové kotelny, kogenerační jednotky). Majitelům plynových kotelen přitom ČEZ Teplárenská nabízí produkt Komfort (provozování, obsluha a servis plynových kotelen vč. plnění legislativních povinností). Více se o produktu Komfort a dalších novinkách můžete dozvědět na webových stránkách www.cezteplarenska.cz.
  • Společnost ČEZ Teplárenská, a. s., zásobuje přibližně 7 700 odběrných míst a kromě více než 134 000 domácností jsou odběrateli tepla i nemocnice, úřady, školy a průmyslové podniky. Celková roční dodávka tepla činí okolo 7 100 TJ. Zásobuje teplem zákazníky ve 33 městech v Ústeckém, Karlovarském Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji, kde také exportuje teplo přes hranice, z Elektrárny Hodonín do slovenského města Holíče.

ČEZ Teplárenská, a. s., zásobuje na severu Čech, konkrétně v Ústeckém kraji, teplem města Ústí nad Labem, Trmice, Chomutov, Jirkov, Klášterec nad Ohří, Kadaň, Teplice, Bílina, Ledvice, Dubí, Krupka, Duchcov, Hrob a Osek. Hlavními výrobci tepla pro ČEZ Teplárenskou jsou zde elektrárny společnosti ČEZ Tušimice (Kadaň), Prunéřov (Chomutov, Jirkov, Klášterec nad Ohří) a Ledvice (Teplice, Bílina, Ledvice), plynové kotelny (Dubí, Krupka, Duchcov, Hrob a Osek) a Teplárna Trmice (Trmice, Ústí nad Labem). Kromě velkých odběratelů v podobě různých firem a společností se celkem jedná o zhruba 90 000 domácností. Všeobecné informace o ČEZ Teplárenská, a. s., naleznete na www.cezteplarenska.cz

Ota Schnepp , mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy

O ČEZ

PRO INVESTORY

PRO MÉDIA

  • Tiskové zprávy
  • Multimédia
  • Aktuality z JE
  • Čísla a statistiky
  • Ke stažení
  • Kontakt pro média

PRO DODAVATELE

  • Co nakupujeme
  • Výběrová řízení
  • Obchodní podmínky
  • Dodavatelský portál SUS
  • Pravidla chování
  • Školení pro dodavatele
  • Požadavky na dodavatele pro JE
  • Kontakt

Více informací o kariéře v ČEZ najdete na KDEJINDE.CZ

Ochrana osobních údajů Nastavení cookies Informace o webu

Copyright 2019 ČEZ, a. s. - Všechna práva vyhrazena

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688