cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Investice  |  19.09.2019 20:38:24

Zero Knowledge Proofs

Zero Knowledge Proofs

19.09.2019 / Crypto Kingdom

V dnešním videu se podíváme na jedno z nejčastějších řešení soukromosti kryptoměnových transakcí, konkrétně na Zero Knowledge Proofs. Ty si do češtiny můžeme přeložit jako důkazy s nulovou znalostí a v jednoduchosti jejich využití vyplývá právě z názvu.

Co to jsou Zero Knowledge Proofs?

Zero Knowledge Proofs, či důkazy s nulovou znalostí, jsou v kryptografii metodou, která zajišťuje to, že může jedna strana prokázat straně druhé, že zná nějakou hodnotu X bez toho, aby dala druhé straně jakoukoliv jinou informaci mimo tu, že hodnotu X zná. Problém, který řeší, je to, že dokázat třeba to, že známe heslo, je jednoduché v dobu, co opravdu heslo můžeme ukázat a pomocí jej se přihlásit. Na druhou stranu zde nabízejí možnost, jak právě například zmíněné heslo neukázat a stejně dokázat, že jej známe.

Stále ještě nevíš, jak na první nákup kryptoměn? Mrkni na návod, kde Tě celým procesem provedeme.

Jak je využijeme u kryptoměn?

ZNKs by u blockchainu měly zajistit to, že validní transakce budou úspěšně ověřeny právě jako validní, a to i bez toho, že by validátor znal informace o tom, kdo či komu je posílá, nebo jaká jsou konkrétní data v transakci. V kontextu ke kryptu umožní právě třeba finančím transakcím se uskutečnit s veřejnou informací, že tyto peníze opravdu byly odeslány, nebo přijaty, ale tím to taky končí.

Chceš dostávat analýzy na námi vybrané nejzajímavější kryptoměny současnosti, včetně technologie, která za nimi stojí? Mrkni na produkt HODL, kde takových analýz už najdeš přes 40.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

08.01.2024Vakcinace COVID-19 a porodnost: Net Zero Redakce (Kurzy.cz)
19.05.2023From zero to hero? - Řecko ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
04.05.2023Mnichovská zajišťovna opustila Net-Zero Insurance Alliance OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
27.01.2023Diskontovaný dluhopis (Zero Bond) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste