Ing. Lukáš Šlampa (Modrá pyramida)
Finanční rady  |  18.09.2019 15:11:35

Práce ve finančním poradenství není zaměstnání, ale životní styl

6 let a 6 měsíců. Přesně tolik času uplynulo od okamžiku, kdy jsem udělal jedno z nejzásadnějších rozhodnutí v životě. Spojil jsem svůj profesní život se značkou Modrá pyramida a vizitku realitního makléře vyměnil za takovou, která říkala, že jsem finanční poradce. Proč jsem to tehdy udělal? Šel bych do toho znovu?  

Vždy jsem chtěl podnikat, budovat firmu, něčeho dosáhnout. Ve finančním sektoru mě zaujalo, že se jedná o práci na živnostenský list, tedy že člověk není klasický zaměstnanec, ale vlastně podnikatel. Přitom je schovaný pod značkou, má minimum starostí s administrativou, která je s podnikáním spojená a spoustu začínajících podnikatelů doslova zlikviduje. Třešničkou na dortu je, že se nemusíte starat o kanceláře, které za vás někdo platí, vybavuje nábytkem i výpočetní technikou a zajišťuje úklid. 

Když říkám, že je to životní styl, nepřeháním. Svoboda, kterou člověk má, když působí jako finanční poradce je úžasná. Třeba dnes - nedomluvil jsme si schůzky s klienty a strávil pátek na kole v krásném prostředí Dalešické přehrady. To by nebylo nic divného - i v zaměstnání si přece mohu vzít volno. Ovšem já jsem o přestávkách během cesty vyřešil z mobilu spoustu věcí - několika klientům svých kolegů jsem zajistil nejlepší sazbu na jejich úvěru, s jedním probral parametry životní pojistky, s kolegyní ze spolupracující agentury jsme hledali nejlepší řešení pro úvěr jejího klienta.

A teď, v pátek v sedm večer, sedím u vynikajícího dalešického piva Osvald a píšu tento text. Proč? Protože mě všechno, co dělám, hrozně baví. Pracovat, psát, jezdit na kole, užívat si. Vlastně ani nevím, jestli jsem byl dnes v práci nebo ne. A o tom to přesně je. Žít prací a při tom si užívat života. Opravdu by mě zajímalo, kolik zaměstnanců to má podobně. Nedovedu si představit sebe v konceptu toho, že buď mám dovolenou a tedy pracovat nemám nebo jsem v práci a pracovat musím, i kdyby třeba zrovna nebylo na čem. A tím se vracím ke své otázce, jestli bych do toho šel znovu. Co myslíte? 


 


Ing. Lukáš Šlampa

Oblastní ředitel

Lukáš vystudoval obor Ekonomika a management na Mendelově univerzitě v Brně. Svou kariéru zahájil jako realitní makléř, později založil vlastní realitní společnost. V Modré pyramidě působí sedmým rokem, z toho šest let na manažerské pozici. Lukáš a jeho tým byl za rok 2018 Modrou pyramidou vyhodnocen jako nejúspěšnější oblast v ČR.

Modrá pyramida stavební spořitelna a.s.

Jsme specialisté na finanční plánování, kteří vám pomohou s produkty z oblasti úvěrů na bydlení, spoření, investic, každodenního bankovnictví a pojištění. Díky rozsáhlému týmu finančních poradců připravíme i vám finanční plán na míru, se kterým dosáhnete vašich finančních cílů a budete ochráněni před negativními dopady rizik, jež s sebou život přináší. Máme silné zázemí naší mateřské společnosti Komerční banky, která je součástí mezinárodní skupiny Société Générale. Našim klientům radí více než 500 poradců a najdete nás po celé republice ve 176 poradenských centrech. Hledáte nejvýhodnější stavební spoření, hypotéku, pojištění nebo možnosti investování? Modrá pyramida stavební spořitelna a.s. je tu pro vás.

Více na www.modrapyramida.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688