TNBiz (TN.cz)
18.09.2019 08:26:58

Počasí v Evropě: Německo zasáhla silná bouře. Stovky lidí musely strávit noc ve vlaku

V Německu v úterý udeřily bouřky, které na některých místech zcela ochromily železniční dopravu. V Hannoveru se komplikace dotkly téměř všech spojů. Mnozí cestující museli noc na středu strávit ve vlaku.

Bouře zasáhla sever a severovýchod Německa, s největšími problémy na železničích se potýkala oblast Hannoveru. Provoz vlaků narušily spadlé stromy na kolejích nebo poškozené trakční vedení.

Podle deníku Bild.de v Hannoveru uvízlo 200 cestujících, kteří museli noc na středu strávit ve vlaku. Pro dalších 300 lidí skončila cesta do Hamburku už v Nienburgu kvůli poškozenému vedení. V rychlovlaku ICE museli čekat několik hodin, dokud je hasiči neevakuovali.

I ve středu bude Německo sužovat silný vítr, situace ale nebude už tak vážná jako v úterý. Cestující by ale i tak měli počítat se zpožděním nebo zrušením vlaků. "Většina dálkových spojů mezi Hannoverem a Brémy je zrušena," uvedl mluvčí německého železničního dopravce Deutsche Bahn.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty