TNBiz (TN.cz)
17.09.2019 13:28:13

Počasí do konce týdne: Ochladí se, na horách se objeví i sníh.


Z pondělka na úterý začala přes Česko postupovat studená fronta, která s sebou přináší nejen výrazné ochlazení, ale také oblačnost a srážky. Na horách by se měl dokonce objevit i první sníh. Podle meteorologických map bude padat na rozmezí Jizerských hor a Krkonoš.

V pondělí bylo ještě relativně teplo, v noci ale začala Českem postupovat studená fronta a úterní ráno už bylo nepříjemně studené. Kromě výrazného ochlazení studená fronta přinesla i více oblačnosti.

Počasí 17.9.2019
 

Podle srážkových map by mělo nejvíce pršet odpoledne okolo 17. hodiny na severozápadě a severu území. Na Sněžce napadne dokonce i sníh. V noci kolem 23. hodiny srážek výrazně ubyde. Pršet bude především v Krkonoších, kde místy déšť vystřídá sníh - ten napadne tentokrát v okolí Harrachova. Nedaleko Sněžky meteorologové očekávají mrznoucí déšť.

"Na mapách je vidět, že na vrcholcích hor bude déšť přecházet ve sněžení. Srážek však nebude mnoho," řekla redakci TN.cz meteoroložka Dagmar Honsová. Ve středu večer se srážky budou nadále zdržovat zejména v Krkonoších a Jizerských horách. Okolí Harrachova se opět dočká sněhu.

Na zbytku území meteorologové srážky do zítřejšího večera neočekávají. Na pořádný sníh si navíc budeme muset ještě dlouho počkat. Přestože až do soboty budou v Česku velmi chladná rána doprovázená místy i přízemními mrazíky a teplotami od 6 do 2 stupňů, na konci týdne se opět oteplí. V neděli se nejvyšší teploty vyšplhají na 18 až 22 stupňů.



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty