TNBiz (TN.cz)
13.09.2019 10:50:24

Počasí v Evropě: Obrovské množství vody v jihovýchodním Španělsku. Stržená auta, zaplavené tunely, trvá nebezpečí.

Přívalové deště ve španělské Valencii dále trvají a vyžádaly si už dva životy. Podle španělských meteorologů trvá i nadále nebezpečí při pobřeží Středozemního moře. Čeká se zřejmě nejhorší bouře za posledních 13 let.

Kvůli extrémnímu počasí ve Španělsku zemřeli dva sourozenci, 61letý muž a 51letá žena. Jejich auto strhla poblíž Caudete ve valencijské provincii povodeň. Informaci přinesl portál El País.

Valencijská řeka Clariano se vylila ze svých břehů a pro 40 lidí vyráželi záchranáři, dalších 150 se muselo evakuovat. Povodeň také zničila most v Aielo de Malferit ze 16. století. "Most je úplně pryč," okomentoval starosta města Juanra Espí.

Množství vody na přehradě u města Almansa

Železniční tunel ve stejné oblasti

Dálniční tunel ve městě Pilar de la Horadada

 

Campoamor, pobřeží moře


Nové vodopády na nečekaných místech, Sierra de Orihuela


Záběry na okolí města Orihuela ve Valencii:

S bouřemi a povodněmi se Španělé potýkají i v jižněji položené provincii Alicante a na turisticky oblíbené Mallorce. Tam napadly desítky milimetrů nových srážek. Podobně je tomu v provinciích Murcia and Castilla-La Mancha. V Alicante se dokonce objevilo tornádo, více si přečtěte zde.

"Intenzita, vytrvalost a větry o rychlosti až 100 kilometrů za hodinu řadí tyto bouře mezi nejhorší za posledních 13 let," uvedl mluvčí španělského meteorologického ústavu Rubén del Campo.

 

Extrémní počasí ztížilo využívaní běžných zařízení:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty