TNBiz (TN.cz)
12.09.2019 09:28:23

Počasí: O víkendu mohou udeřit přízemní mrazíky. Předtím si užijeme letních teplot

Konec týdne bude podle meteorologů slunečný. Nejteplejším dnem by měl pátek, kdy teploty vystoupají až na 25 stupňů. O víkendu se ale ojediněle mohou objevit přízemní mrazíky.

"Od západu se nad střední Evropu bude přesouvat tlaková výše. Po její přední straně bude přes naše území od severozápadu ve čvrtek přecházet okluzní fronta a v noci z pátka na sobotu slabá studená fronta," uvedl Český hydrometeorologický ústav na svém webu.

Nejtepleji z celého týdne tak bude v pátek, kdy mohou teploty dosáhnout až 25 stupňů. V sobotu se znovu mírně ochladí, v neděli by mohly udeřit i přízemní mrazíky. S příchodem nového týdne se ale podle předpovědi znovu oteplí, teploty se budou pohybovat kolem 20 stupňů.


Počasí ke konci týdne

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku až jasno. Na severozápadě a severu a také na horách se mohou objevit přeháňky. V průběhu dne by se měly mraky roztrhat a večer se znovu vyjasní. Teploty vystoupají na 20 až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C.

Počasí 12.9.2019
 

V pátek bude jasno až polojasno, ráno mohou řidiče potrápit mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne bude přibývat oblačnosti a večer se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky. Noční teploty klesnou na 12 až 8 °C, přes den dosáhnou 21 až 25 °C.

 

Počasí o víkendu 

Na sobotu meteorologové předpovídají zpočátku oblačno, během dne se ale obloha vyjasní. Oproti pátku se mírně ochladí, teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 °C. V noci bude 14 až 10 °C.

Nedělní předpověď varuje před ranní mlhou a nízkou oblačností. Bude jasno až polojasno, v noci a brzy ráno mohou udeřit přízemní mrazíky - noční teploty spadnou na 7 až 3 °C. Přes den vystoupají teploty na 19 až 23 °C.

Počasí 15.9.2019

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty