TNBiz (TN.cz)
08.09.2019 14:05:23

Počasí, výstraha pro Moravu a Slezsko: Dorazí vydatný déšť. Hrozí povodně, varuje ČHMÚ

Meteorologové vydali výstrahu před vydatným deštěm, který má do Česka dorazit už v neděli večer. Upozornění platí zejména pro severní Moravu a Slezsko. V Beskydech se navíc mohou rozvodnit menší řeky a potoky.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal varování před vydatných deštěm. "Očekáváme na severovýchodě Česka místy vydatné srážky s úhrny nad 40 mm za 12 hodin," předpověděli meteorologové.  

Výstraha platí od nedělní 22. hodiny pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj. Varování platí také pro část kraje Zlínského (Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí, Vsetín). Pršet má až do pondělní 14. hodiny.  

"Vzhledem k předchozímu nasycení může dojít v této oblasti k překročení prvního povodňového stupně," varuje ČHMÚ. Rozvodnit se mohou zejména menší vodní toky v Beskydech. 

V následujících čtyřech týdnech pak bude podle meteorologů průměrné podzimní počasí, je tedy na čase vytáhnout svetry a kabáty. Potřebovat budeme i deštníky, protože nás čeká deštivé období.

Výhled počasí na 7 dní, 9. – 15. 9. 2019

V pondělí čekáme místy déšť, více ho bude hlavně zpočátku dne na východě. Na západě a jihozápadě se připravte na poměrně nízké teploty, odpoledne jen kolem 12 °C. V dalších dnech se teploty mírně zvednou a ubude oblačnosti, slunci však mohou bránit ojedinělé ranní mlhy nebo nízká oblačnost. Návrat oblačného počasí s častějšími srážkami a ochlazením pak čekáme se začátkem víkendu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty