TNBiz (TN.cz)
07.09.2019 16:09:47

Měsíční výhled počasí na září: Čeká nás normální deštivý podzim

Český hydrometeorologický ústav vydal výhled počasí na zbytek září a začátek října. Vypadá to, že babí léto si letos neužijeme - počasí bude v příštích čtyřech týdnech poměrně deštivé a teploty klesnou pod dvacet stupňů.

Už tento týden, klesly teploty na některých výše položených místech k bodu mrazu. 

V následujících čtyřech týdnech bude podle meteorologů průměrné podzimní počasí, je tedy na čase vytáhnout svetry a kabáty. Potřebovat budeme i deštníky, protože nás čeká deštivé období.

Počasí v příštím týdnu 

Příští týden bude poměrně chladný, průměrné teploty přes den se budou pohybovat od 14 do 17 stupňů, v maximech se vyšplhají až na 19 stupňů. Tento týden bude zároveň ze všech nejdeštivější, zejména na začátku týdne nás potrápí přeháňky a déšť, které meteorologové očekávají na většině našeho území.

 

Následující týden bude o trošku chladnější - průměrné teploty se budou pohybovat okolo 13 až 16 stupňů, nejvyšší se mohou vyšplhat až na 19 stupňů. I tento týden bychom se měli dočkat deště, pršet ale bude méně než v předchozím týdnu.

 

Počasí ke konci září 

Poslední zářijový týden by mělo počasí vypadat podobně, průměrně teploty ale klesnou na 11 až 14 stupňů. V maximech se ale mohou opět vyšplhat až na 19 stupňů. Z hlediska dlouhodobého průměru však bude tento týden teplotně mírně nadprůměrný.

 

Počasí na začátku října 

První říjnový týden se opět o něco ochladí. Nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 17 stupňů. Z hlediska srážek bude tento týden průměrný.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty