Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  02.09.2019 16:22:10

JPMorgan: Už je čas nakupovat akcie


Teď je konečně správný čas na to nakupovat rizikovější aktiva. Tak zní názor americké banky JPMorgan, podle jejíchž analytiků globální akcie do konce letošního roku postoupí nahoru. Pomohou jim k tomu příznivé technické indikátory a uvolňování měnové politiky, tedy faktory, které pravděpodobně dokážou převážit nejistotu v americko-čínských vztazích.

Srpen byl na akciových trzích ve znamení výprodeje. Světový akciový index MSCI World Index se v srpnu snížil o 2,2 %, což je pro něj druhý měsíční propad od začátku letošního roku. Důvodem je kromě jiného obchodní válka mezi dvěma největšími ekonomikami světa, kvůli které obchodníci přeřadili do modu „vybírání zisků“.

Konflikt ani zdaleka nekončí, v neděli uvalil Bílým dům na čínský dovoz v objemu zhruba 110 miliard USD. Čína odpověděla vlastními odvetnými cly. V obou případech jde o realizaci dříve oznámených kroků, americké akciové futures ale na to konto v neděli i tak výrazně spadly. Dnes se na akciových trzích v USA kvůli svátku neobchoduje.

Analytici JPMorgan už minulý týden naznačili, že se blíží čas vhodný k nakupování akcií. Jako další možné katalyzátory pozitivního vývoje na akciích banka zmiňuje ziskové marže, které by ve druhém pololetí podle ní mohly pozitivně překvapit. Valuace akcií na bázi ukazatele P/E (price-to-earnings) jsou podle ní „nenáročné“ a pozice investorů jsou nadále defenzivní, avšak bez přílivu prostředků, což se považuje za kontrariánský býčí signál.

"V současnosti znovu radíme přidávat zpět riziko, strategické ukazatele se zlepšily,” uvedl v poznámce klientům Mislav Matejka, který dotyčný tým analytiků JPMorgan vede. “Nelze popřít, že další posun v obchodu znamená divokou kartu, domníváme se však, že úroveň této překážky pro veškerý další příznivý vývoj je v tuto chvíli poměrně nízká.”

JPMorgan není na "sell" side s tímto nadějným pohledem na akcie osamocená. Už v pátek vyjádřila svůj optimistický “býčí” pohled na aktiva s větší mírou rizika pro tento rok americká banka Bank of America Merrill Lynch.

Stanovisko JPMorgan oproti tomu kontrastuje s názory jiných velkých investorů na „buy“ straně, která zahrnuje vzájemné a penzijní fondy či pojišťovny. UBS Global Wealth Management se minulý týden přiklonila k tomu akcie v portfoliích považovat, což učinila poprvé od finanční krize v eurozóně. Britská společnost věnující se správě investic Legal & General a správce aktiv Manulife Investment Management vybraly u svých rizikových aktiv zisky a zaujaly vyčkávací postoj.

Zdroj: Bloomberg

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

02.09. 18:17  fakt neeeeee (Alastor)
02.09. 16:51  fakt neeeeee (hejl)
02.09. 16:37  fakt neeeeee (BROKER)


Přečtěte si také:

25.11.2022Je čas nakupovat čínské akcie? Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
20.01.2018Bitcoin: Velké propady nejsou nijak výjimečné, je čas nakupovat Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
19.04.2017Sedíte a vyčkáváte? Možná je čas nakupovat Patria (Patria Finance)
15.06.2015Akcie leteckých dopravců: je čas nakupovat? Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688