TNBiz (TN.cz)
02.09.2019 08:05:26

Počasí v tomto týdnu: Déšť a prudký pokles teplot o víc než 10 stupňů. Čeká nás chladnější týden

V neděli odpoledne udeřily v České republice velmi silné bouřky, hasiči v mnoha částech republiky měli velkou část noci plné ruce práce. Po přechodu studené fronty k nám nyní začíná proudit studený vzduch, teploty se tak výrazně propadnou. Ještě včera bylo místy až 33 °C, v pondělí bude většinou do 21 °C. Podobné teploty budou podle meteorologů panovat celý týden. Stále platí výstraha před velmi silným deštěm.

Přes Českou republiku přecházela v neděli studená fronta, která s sebou přinesla velmi silné bouřky. Ty udeřily na mnoha místech republiky, jen středočeští hasiči do 22. hodiny vyjížděli celkem 63krát. Velmi vážná situace byla také na Olomoucku.

Nyní k nám podle Českého hydrometeorologického ústavu začíná proudit studený vzduch, teplotní propad bude skutečně citelný. Ještě v neděli odpolední teploty vystoupaly k 29 až 33 °C, v pondělí se mají podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) dostat jen k 17 až 21 °C.

Počasí 2.9.2019
 

"Kromě severozápadu Čech se bude vyskytovat déšť, který na Moravě a ve Slezsku bude místy vydatnější," uvádí ČHMÚ na sociálních sítích. Až do šesti hodin odpoledne je proto vyhlášena výstraha před vydatným deštěm v Olomouckém, Moravskoslezském a Zlínském kraji. V Čechách budou během dne od severozápadu srážky ustávat, začne se také vyjasňovat. 

Počasí v týdnu 

Déšť bude na Moravě a ve Slezsku doznívat i v úterý, ve zbytku republiky bude jasno až polojasno. Ráno se v Čechách mohou místy objevit mlhy. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 19 až 23 °C.

Středa by měly být jasná nebo skoro jasná, ráno se podle ČHMU mohou místy objevovat mlhy. Teploty v noci klesnou k 10 až 6 °C, přes den by pak mělo být kolem 20 až 24 °C.

Už čtvrtek by měl do České republiky opět přinést srážky. Zpočátku bude většinou jasno, během dne od severozápadu začne přibývat oblačnost, místy se tak mohou objevovat přeháňky. Teploty by se měly pohybovat kolem 18 až 22 °C, na východě by mohlo být až 24 °C.

Počasí o víkendu 

Občasný déšť a přeháňky se budou objevovat na většině našeho území i během pátku a víkendu, kdy by se měly teploty pohybovat kolem 15 až 20 °C.

Počasí 8.9.2019
 

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty