TNBiz (TN.cz)
01.09.2019 14:29:41

Počasí dnes: Do Česka dorazily silné bouřky, meteorologové vydali další výstrahu.

Meteorologové v neděli vydali novou výstrahu, která varuje před silným deštěm na severovýchodě území. Ten vystřídá silné bouřky, které by měly Českou republiku trápit až do pondělního rána. Český hydrometeorologický ústav také vydal varování před vysokými teplotami.

Přes Českou republiku přechází studená fronta, která se podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude vlnit a ještě v pondělí bude ovlivňovat počasí na severovýchodě území.

Kvůli přechodu fronty se očekává pokles teplot, až do nedělního večera ale ještě budeme zažívat tropy. Nejvyšší teploty budou většinou mezi 29 až 33 °C.

Až do 19:00 je platná výstraha před vysokými teplotami v Praze, částech Středočeského kraje (Beroun, Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Čáslav, Černošice, Český Brod, Kladno, Kolín, Kralupy nad Vltavou, Kutná Hora, Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Neratovice, Nymburk, Poděbrady, Rakovník, Říčany, Slaný), Ústeckého kraje (Bílina, Litoměřice, Louny, Lovosice, Most, Podbořany, Roudnice nad Labem, Teplice, Ústí nad Labem, Žatec), Libereckého kraje (Česká Lípa), Královéhradeckého kraje (Hořice, Hradec Králové, Jičín, Nová Paka, Nový Bydžov), Pardubického kraje (Holice, Pardubice, Přelouč) a pro celý Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj.

Meteorologové zároveň varují před silnými bouřkami s krátkodobými úhrny kolem 40 milimetrů. Výstraha je vyhlášena pro Prahu, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, části Plzeňského kraje (Kralovice, Rokycany), Ústecký kraj, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj a Kraj Vysočinu a končí o půlnoci.

V 15:00 pak začne výstraha platit také v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji. Bouřky by měly mizet až v pondělí kolem šesté ráno, i dál by ale mělo vydatně pršet. 

Český hydrometeorologický ústav proto vydal výstrahu před silným deštěm. Ta je platná od pondělí od 6:00 v Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji. Déšť by měl ustávat kolem 18:00.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty