TNBiz (TN.cz)
Předpovědi dlouhodobé  |  31.08.2019 21:54:36

Výhled počasí na září: Se zářím přichází velký zlom počasí. Ochlazení a déšť. Předpověď počasí.

První zářijový týden se po posledním horkém srpnovém týdnu silně ochladí, bude zataženo a lze počítat i s bouřkami. Přesto má být září teplotně nadprůměrné. Tak zní předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Meteorologové svou předpovědí na příští týden příliš nepotěší milovníky slunečného počasí. "Po extrémně teplém posledním srpnovém týdnu nastane u nás začátkem září výrazný zlom v počasí," uvedl ČHMÚ.¨

Počasí 2.9.2019
 

Po většinu prvního zářijového týdne má být zataženo s dešti a mohou se objevit i bouřky. Nejvyšší denní teploty zřejmě nepřesáhnout 24 stupňů Celsia, v noci mohou klesnout až k 6 stupňům. S jasnějším počasím lze počítat snad jen ve středu a čtvrtek.


Ovšem celkově má být září podle meteorologů teplotně nadprůměrné, byť jen mírně. V druhém zářijovém týdnu se má vzhledem k tomu prvnímu o něco oteplit, nejvyšší denní teploty mají kolísat mezi 16 a 26 stupni Celsia. Noční minima zůstanou podobná prvnímu týdnu.

Mezi 16. a 22. zářím denní maxima se mají pohybovat mezi 16 a 24 stupni, noční minima mezi 6 a 12 stupni. Poslední zářijový týden mají průměrné teploty zase o něco klesnout, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 24 stupni. V noci mohou teploty spadnout až na 5 stupňů. Od druhého zářijového týdne se tak dá počítat s postupným a pozvolným ochlazováním.

Nejdeštivější týdny v následujícím měsíci budou hlavně ten první mezi 2. a 9. zářím a třetí mezi 16. a 22. zářím. "Z hlediska celkového množství srážek by mělo být období 2. až 29. září jako celek průměrné," doplnili meteorologové.

V platnosti jsou výstrahy před horky a bouřkami

Na severu Středočeského kraje, v Ústeckém kraji a na Českolipsku v Libereckém platí až do nedělního večera výstraha ČHMÚ kvůli vysokým teplotám. Ta od nedělního odpoledne zahrnuje celý východ České republiky a navíc část Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Od nedělního dopoledne platí kromě Karlovarského kraje a některých okresů v Plzeňském kraji varování i před bouřkami. Ty hrotí až do pondělního rána. Více k obou výstrahám naleznete zde.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Více zpráv k tématu Počasí






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688