zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  30.08.2019 00:00:00

Zlín: Školáci a sportovní kluby mají nově zrekonstruované hřiště na Jižních Svazích



Školáci a sportovní kluby mají nově zrekonstruované hřiště na Jižních Svazích

publikováno: 30.8.2019

Zlín - Sportoviště u 17. ZŠ, sloužící základní škole a sportovním klubům bylo kompletně zrekonstruováno. Projekt rekonstrukce by realizačně rozdělen na objekty hlavního a vedlejšího s celkovými investičními náklady téměř 10 milionů korun.

U hlavního sportoviště se jednalo o kompletní rekonstrukci povrchu, stávající umělá tráva a asfaltové povrchy byly zcela nahrazeny komfortnějším pryžovým povrchem jak na atletickém oválu, tak hřištěm pro házenou, na kterou se Základní škola Zlín, Křiby specializuje. Bylo vytvořeno zázemí pro sportovce - zastřešené sezení, zrealizován menší sklad sportovních potřeb, osazeny nové herní prvky pro družinu s dopadovou pryžovou plochou, zrealizovány nové zpevněné přístupové plochy. Pro zatraktivnění výuky byla v areálu sportoviště vybudována venkovní učebna.

U vedlejšího sportoviště pro míčové hry měla být provedena pouze rekonstrukce stávajícího pryžového povrchu nástřikem s opravami nerovností, nové oplocení, přístupové zpevněné plochy a nové herní prvky pro družinu a 1. stupeň. Při zahájení oprav nerovností se zjistilo, ze stávající povrch je velmi špatný, nesoudržný a opravy nebudou efektivní s nízkou životností.  Z důvodu velmi špatného stavu stávajícího pryžového povrchu bylo dohodnuto s uživatelem, základní školou, že se provede kompletní výměna pryžového povrchu, která bude mít delší životnost, a to bez navýšení investice

Slavnostního otevření sportoviště ze za město Zlín zúčastnil primátor Jiří Korec a náměstkyně primátora Kateřina Francová. „Zdejší prostředí znám velmi dobře. Během mého studia na této škole jsme běhali v rámci tělocviku po betonové dráze kolem školy. Je dobře, že jdeme dopředu a děláme dětem kvalitní zázemí pro sportovní činnost. Z mé zkušenosti vím, že se zde dětem dostává dobrého vedení ze stranu kantorů i trenérů. Je nyní na dětech, aby si sport a volné chvíle na nových hřištích užívaly. Děkuji všem, co se na tomto projektu podíleli,“ řekl Jiří Korec v rámci slavnostní otevření.

„Hřiště jsou zdařile zrekonstruována. Jsem ráda, že se myslelo i na nejmenší návštěvníky školy, pro které jsou vybudovány moderní průlezky. Je dobře, že mají děti možnost volné chvíle ve škole trávit aktivně. Přeji si, aby byla obě hřiště dětmi co nejvíce využívána,“ doplnila Kateřina Francová.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688