CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
Kryptoměny  |  30.08.2019 09:33:43

V jaké zemi nepodléhá nově zdanění kryptoměn?


Včera byla na zpravodajském serveru Cointelegraph publikovaná zajímavá zpráva. V Portugalsku obchodování kryptoměn nepodléhá zdanění. Současně Portugalci mohou přijímat platby v kryptoměnách, aniž by tyto transakce byly předmětem zdanění. Zpráva se ihned stala virální a šíří se v celé komunitě. Je třeba podotknout, že Portugalsko není v tomto přístupu osamoceno a že existují vyjímky v pravidlech jednotlivých daňových úřadů. Obchodování kryptoměn nepodléhá zdanění pouze pro fyzické osoby, firmy tedy daně z krypta platí. Portugalsko je členem klubu takzvané velké sedmy, jde o země, jejichž legislativa nenutí obyvatele platit daně za nakládání s kryptoměnami, pokud tito jedinci splňují všechny podmínky.


Daně z krypta se neplatí v 7 zemích na světě

Kompletní sedmička se skládá z následujících členů: Portugalsko, Německo, Singapur, Bělorusko, Švýcarsko, Malta a Malajsie. Portugalsko nemá pro vlastní občany žádné omezení. Naproti tomu například v Německu musíte kryptoměny držet alespoň jeden rok. Pokud tuto časovou lhůtu nesplníte, musíte odvést daň ze zisku. I v Německu platí, že právnické osoby se zdanění nevyhnou. Singapur se jeví jako zajímavá alternativa pro právnické osoby. V Singapuru totiž neplatí daně z krypta ani společnosti pokud splní časovou lhůtu podobnou té německé. Do tohoto výčtu tak nespadají například burzy nebo směnárny, které nesplňují časovou podmínku držby kryptoměn.

Malta má podobné nastavení jako Singapur, proto se o ní občas mluví jako o ráji pro kryptoměnové podnikání. Malajsie je další ze zemí s tolerantní daňovou politikou vůči kryptoměnám, i když se v poslední době objevují náznaky, že by to nemuselo mít dlouhého trvání. Švýcarsko má daňový systém ve vztahu ke kryptoměnám nastaven poměrně komplikovaně. Existuje v něm mnoho podmínek které musí být splněny, aby byly příjmy osvobozeny od daně. Na opačné straně stojí Bělorusko, které to stvrdilo i zákonemroku 2018 a všechny subjekty v Bělorusko jsou vyčleněni z daňové povinnosti až do roku 2023.


Jak platit daně v cizí zemí?

Není to tak složité, jak by se mohlo zdát, zvlášť pro nás, občany evropské unie. K tomu abyste se stali daňovým rezidentem v Německu, Portugalsku nebo Maltě, stačí žít v dané zemi déle než půl roku. Jelikož máme s danými zeměmi podepsanou smlouvu o zabránění dvojitého zdanění, je pak čistě na Vás, v jaké zemi bude výhodnější daně odvést. Pokud může člověk pracovat na dálku a většinu jeho příjmů tvoří kryptoměny, je toto velmi zajímavá alternativa.

Originální článek V jaké zemi nepodléhá nově zdanění kryptoměn? pochází z webu CryptoSvet.cz.

CryptoSvet.cz

Váš česko-slovenský magazín a rádce na bitcoin a kryptoměny. Najdete u nás tipy, návody, recenze, fórum, kurzy, těžba, chat, zprávy a novinky.

Více informací naleznete na: www.CryptoSvet.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688