TNBiz (TN.cz)
29.08.2019 06:31:12

Počasí v příštím týdnu: Konec prázdnin, konec léta. V pondělí se ochladí o 15 stupňů.

Meteorologové pro příští týden slibují dramatickou změnu počasí. Školáky tak bude při návratu do lavic doprovázet ochlazení a déšť. Zatímco do neděle budou teploty až 32 °C, v pondělí spadnou na 17 - 22 stupňů.

Počasí 1.9.2019
 

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pravděpodobně zažíváme poslední dny, kdy teploty dosahují tropických třicítek. Ještě ve čtvrtek si tak milovníci horkého počasí mohou užívat krásných 32 stupňů, stejnou teplotu slibují meteorologové i na neděli.

Počasí v prvním týdnu září 

Letní počasí však na konci týdne skončí. Už od pondělí by totiž teplota neměla vystoupat nad 22 stupňů Celsia, pouze na východě Česka může být ještě 29 stupňů. Ochlazení bude doprovázet déšť, ojediněle se mohou přidat i bouřky.

Počasí 2.9.2019
 

V dalších dnech příštího týdne bude 17 až 19 stupňů, v noci podle meteorologů klesnou teploty až ke čtrnácti stupňům Celsia. Déšť však dlouho nevydrží, už v průběhu týdne budou srážky postupně ubývat. "Na teploty kolem třicítky už se pravděpodobně nevrátíme, propad teplot ale nebude nikterak dlouhý," prozradila meteoroložka Dagmar Honsová.

Počasí 3.9.2019
 

Oteplení by podle Honsové mělo dorazit opět na konci příštího týdne. "Okolo 8. září by se ještě měly vrátit teploty okolo 25 stupňů Celsia, výrazně by mělo ubývat také deště," dodává s tím, že podobné počasí vydrží až do konce září. Na typický podzim si tak budeme muset počkat až do října.

To potvrzují také meteorologové z webu Accuweather. Ti ještě během září očekávají teploty až 25 °C. V říjnu a v listopadu pak budou teploty klesat. Velká změna by měla přijít ve druhé polovině listopadu. Do Evropy se z Ruska dostane studený vzduch, který přinese podprůměrné teploty v Praze, Berlíně a ve Varšavě. S ním by mělo přijít sněžení, v nížinách budou srážky většinou smíšené, občas by i tam mohla napadnout souvislá sněhová pokrývka.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty