Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  27.08.2019 09:41:36, aktualizováno 31.08.2019 09:03:13

Výsledky VIG za 2Q19 smíšené - zisk za odhady zaostal, růst předepsaného pojistného překonal

  
Pojišťovna VIG reportovala za druhý kvartál tohoto roku zisk před zdaněním ve výši 130 mil. EUR (+12 % r/r), v souladu s odhady trhu. Pozitivně překvapil rychlý růst předepsaného pojistného (+9 % r/r) ve všech segmentech včetně doposud klesajícího jednorázového životního pojištění. Naopak zklamáním jsou vyšší náklady. Provozní náklady výrazně akcelerovaly svůj růst (+7 % r/r), ostatní výnosy a náklady jsou pak negativně ovlivněny pohyby měnových kurzů, náklady spojenými se sloučením pojišťoven v ČR a změnami v účetnictví (IFRS 16). Pokles výnosů z investic o 22 % r/r je dán především nižším ziskem z realizace investic a mimořádným ziskem z prodeje podílu ve společnosti s Immo ve 2Q 2018.

Zisk před zdaněním vzrostl o 12 % r/r, když pokles výnosů z investic je více jak kompenzován lepším výsledkem z pojišťovacích aktivit a absencí jednorázové položky (odpis goodwillu v Rumunsku), která negativně ovlivnila výsledek ve 2Q 2018. Čistý zisk na úrovni 68 mil. EUR pak zaostal za odhady (82 mil. EUR) kvůli vyšší než očekávané efektivní daňové sazbě.

Management potvrdil celoroční výhled, který počítá s předepsaným pojistným okolo 9,9 mld. EUR a ziskem před zdaněním v rozmezí 500 – 520 mil. EUR. V příštím roce pak počítá s pojistným okolo 10,2 mld. EUR a ziskem před zdaněním v rozmezí 530 – 550 mil. EUR.

Celkově jsou pro nás výsledky smíšené. Na jedné straně akcelerace růstu pojistného je výrazně rychlejší, než jsme očekávali, a společnost pravděpodobně překoná svůj celoroční výhled. To je však na druhé straně kompenzováno vyššími náklady. Neočekáváme výraznější reakci na zveřejněná čísla, celý sektor podle našeho názoru zůstane mimo výraznější zájem investorů vzhledem k pokračující uvolněné měnové politice ECB a nízkým výnosům na dluhopisových trzích.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688