Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  22.08.2019 22:32:39

4 růstové akcie ve (velké) slevě

Akcie za sebou mají turbulentní období, ale zůstávají poměrně drahé. Hledání firem, které mají stále růstový potenciál a nejsou zbytečně předražené, je tedy nadále složité. Ale to neznamená, že takové firmy (a jejich akcie) neexistují.

Ani vysoké ceny akcií investory neodrazují od toho, aby investovali do oblíbených a populárních titulů, což dále zvyšuje jejich kurzy. Zdá se, že je neodradí ani zvýšená volatilita v poslední době, ani vysoké ocenění. CAPE (cyklicky upravené P/E neboli Shillerovo P/E) indexu S&P 500 je na dlouhodobých maximech, u titulů jako Visa nebo Facebook se valuace pohybují kolem 30násobku jejich výdělků a u akcií jako PayPal a Adobe okolo 50násobku.

Hledání zajímavě oceněných titulů proto může vypadat jako hledání jehly v kupce sena. Magazín Fortune ovšem nedávno nabídl seznam sta nejrychleji rostoucích společností a našly se mezi nimi minimálně čtyři firmy, které vedle růstového příběhu a zajímavých očekávaných zisků splňují i podmínku atraktivního ocenění.

SVB Financial Group

Společnost se specializuje na poskytování půjček technologicky zaměřeným investorům rizikového kapitálu. V porovnání s konkurencí má poměrně velké portfolio úvěrů s proměnlivou sazbou, které jsou citlivé na pohyby sazeb Fedu. Kvůli očekávanému snižování sazeb firma snížila svůj výhled úrokových příjmů pro rok 2019, což způsobilo pád kurzu akciíPodle Bretta Rabatina z Piper Jaffray má ale společnost to nejhorší nejspíše za sebou, pohyby sazeb jsou již v ceně akcií veskrze zahrnuty. Investice firem rizikového kapitálu jsou přitom na vzestupu (ve druhém čtvrtletí letošního roku dosáhly 66 miliard dolarů), cena akcií SVB Financial Group by podle Rabatina po odeznění šoků způsobených pohybem sazeb měla opět růst.

Centene

Firma patří mezi nejrychleji rostoucí společnosti v oboru zdravotního pojištění, ale nákup společnosti WellCare za 17 miliard dolarů (podle investorů příliš vysoká cena) vedl k pádu kurzu akcií firmyPodle Davida Windleyho z Jefferies je však největší devizou WellCare velký počet zákazníků využívajících veřejně-soukromé hybridní plány Medicare Advantage. Ty jsou podle Widleyho výnosnější než Medicaid a počet klientů u nich roste nejrychleji. Nákup WellCare tak pro Centene znamená zdvojnásobení byznysu v rámci Medicare Advantage. I díky tomu analytici očekávají růst zisku na akcii o 18,6 % ročně v nejbližších 3-5 letech (u indexu S&P 500 pouze +5,7 %).

Lam Research

Dodavatel výrobců čipů nebo zařízení využívajících umělou inteligenci působí v odvětví pohybujícím se mezi inovačním boomem a převisem nabídky. Po rychlém růstu v předchozích dvou letech přišel ve fiskálním roce 2019 (končícím v červnu) propad prodejů o 13 %. Očekávání oživení a růst cen paměťových čipů NAND, které zajišťují téměř polovinu příjmů společnosti, ale cenu akcií podporuje. Weston Twigg z KeyBanc Capital Markets očekává v roce 2020 růst tržeb o 12 %.

Supernus Pharmaceuticals

Firma vsadila svou budoucnost na dva preparáty zaměřené na ADHD. SPN-812 dokáže během týdne zmírnit příznaky, což je v porovnání s konkurencí, které to trvá i více než měsíc, dobrý výsledek. Ve třetí fázi klinických testů však vyšší dávky nevykazovaly dodatečný pozitivní efekt, a tak investoři na titul poněkud zanevřeli. Podle Esther Hongové ze společnosti Janney jsou však investoři příliš pesimističtí a léky na ADHD od Supernus Pharmaceuticals podle ní mají, v případě povolení k prodeji, v dlouhodobém horizontu miliardový potenciál. Při tržní kapitalizaci firmy okolo 1,5 miliardy dolarů to může být pro akcie skvělý odrazový můstek.

Další článek: Ray Dalio: Měli byste mít zainvestováno v Číně. Copak byste kdysi nechtěli mít vsazeno třeba na průmyslovou revoluci?

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út   8:20  Wall Street zahájila týden obdobně, jako zakončila ten minulý ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Po 17:45  Piedmont Lithium stoupá o 20 % X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

09.06.2016Evropské akcie ve slevě: Na které tituly aktuálně sázet? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
02.09.20145 dividendových akcií ve slevě Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688