Cez.cz (ČEZ)
Energie  |  22.08.2019 07:00:55

Služeb Ombudsmana ČEZ využilo v 1. pololetí 380 zákazníků, o 15 % více než loni.

Služeb Ombudsmana ČEZ využilo v 1. pololetí 380 zákazníků, o 15 % více než loni.

Celkem 380 podnětů zákazníků obdržel během prvních šesti měsíců letošního roku Ombudsman ČEZ. Historicky první ochránce práv zákazníků v sektoru energetik rozhodl 16krát ve prospěch klientů a vyzval příslušnou společnost Skupiny ČEZ, aby zákazníkovi vyhověla. Nejvíce reklamací se týkalo měření množství odebrané elektřiny a smluvních záležitostí. Za loňské 1. pololetí vyřizoval ombudsman 330 podnětů. Za téměř 10 let fungování řešil tým Ombudsmana ČEZ 7293 podnětů.

Ombudsman Skupiny ČEZ, který před téměř deseti lety jako první v energetickém sektoru ČR začal sloužit zákazníkům, obdržel za první pololetí roku 2019 celkem 380 podnětů klientů. Ombudsman znovu přezkoumává případy klientů, kteří nebyli spokojeni s vyřízením své stížnosti či reklamace již dříve podané u příslušné společnosti Skupiny ČEZ. Zájem o služby ombudsmana je průběžně vysoký, dosud ho kontaktovalo celkem 7293 zákazníků.

Za celou dobu existence mého týmu jsme rozhodli ve prospěch zákazníků v 785 případech, což je zhruba 11 % všech došlých podnětů. V průběhu času vnímáme jak rostoucí důvěru, tak i lepší informovanost klientů o roli ombudsmana v rámci celkového zákaznického servisu Skupiny ČEZ, rekapituluje Josef Sedlák, Ombudsman ČEZ.

Ve prospěch zákazníka rozhodl zatím letos ombudsman v případě 16 podání a vyzval příslušnou společnost Skupiny ČEZ, aby zákazníkovi vyhověla. Z toho v 7 případech byla chyba na straně Skupiny ČEZ, zatímco na 9 situací použil Ombudsman ČEZ specifický přístup a zohlednil zejména sociální situaci podatele. Na základě vybraných zjištění doporučil společnostem Skupiny ČEZ provedení některých změn v postupech nebo přijetí účinných nápravných opatření. Největší část řešených podání se zatím letos týkala oblasti reklamace měření a stavu měřidla a smluvních záležitostí. V téměř 96 % případů vydal ombudsman stanovisko ve lhůtě 30 kalendářních dnů.

Při šetření podnětů zákazníků nebereme v potaz výsledky předchozích šetření společnosti, se kterou má zákazník spor, ale postupujeme samostatně, abychom nemohli být ve svých závěrech ovlivněni. Drtivá většina případů však spočívá v nemožnosti vyřešit v daném čase problémy průběžně nakupené na straně samotných zákazníků, zejména jde o věcná břemena. Proti takovým okolnostem nezmůže nic ani ombudsman. Často jde o překážky související s neochotou vlastníků umístit distribuční zařízení na svém pozemku nebo jsou to přemrštěné finanční požadavky vlastníků spojené s věcným břemenem, přemítá o lidské stránce své agendy Josef Sedlák.

Tým Ombudsmana ČEZ byl zřízen k 1. říjnu 2009, a společnost ČEZ se tak stala prvním energetickým subjektem, který v regionu svého působení zřídil pro zákazníky tento institut. Ombudsman ČEZ je podřízen představenstvu společnosti ČEZ a je zcela nezávislý na dceřiných společnostech Skupiny ČEZ. Dosavadní fungování institutu Ombudsmana ČEZ potvrzuje správnost záměrů, které stály u jeho zřízení - zkvalitnění zpětné vazby, zlepšení služeb i vztahů se zákazníky a garance skutečné ochrany práv zákazníka velké energetické skupiny.

Více informací:https://www.cez.cz/cs/udrzitelny-rozvoj/ombudsman.html

Martin Schreier , mluvčí ČEZ

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688