TNBiz (TN.cz)
19.08.2019 08:18:54

Počasí na tento týden: Čeká nás deštivý týden, znovu udeří bouřky. Teploty rozdělí Česko

Po prosluněném víkendu do Česka dorazí opět déšť. Podle meteorologů bude převážně zataženo, objevit se mohou také bouřky. Zatímco na západě začátek týdne proprší a teploty vystoupají maximálně na 24 stupňů, na východě bude slunečno a teploty se vyšplhají až na třicítku.

Na počasí v následujících dnech bude mít vliv především studená fronta. "Za ní se k nám začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu. Ve druhé polovině období bude počasí u nás ovlivňovat oblast vyššího tlaku vzduchu, která se přesune ze západní do severovýchodní Evropy," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí v týdnu

V pondělí bude v Čechách oblačno až zataženo, na většině území déšť. Ojediněle se mohou vyskytnout také bouřky. Naopak jasno až polojasno si přes den užijí lidé na Moravě a ve Slezsku, srážky se začnou objevovat až k večeru. Podobně na tom budou i teploty. V Čechách se vyšplhají na 25 °C, na Moravě a ve Slezsku až na 30 °C.

 

I v úterý bude převážně oblačno až zataženo. "Od jihozápadu bude na většině území občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky, zejména na východě," dodal ČHMÚ. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 27 °C. 

Slunce se nedočkáme ani ve středu. Obloha bude opět zatažená až oblačná, ojediněle se na východě území mohou objevit i bouřky. Odpoledne pak začnou srážku od západu ustávat. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, přes den pak teploty vyšplhají jen na 22 °C.

Po chladné středě se však začnou teploty opět zvyšovat. Ve čtvrtek nás čekají nejnižší noční teploty mezi 15 až 11 °C, přes den se budou pohybovat od 20 do 24 °C. V pátek bude převážně polojasno. Nejnižší noční teploty 12 až 9 °C, nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C.

Počasí o víkendu 

Podle meteorologů víkend bude spíše deštivý. "Zpočátku bude polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Postupně oblačno a místy déšť nebo přeháňky. Ojediněle bouřky," dodal ČHMÚ. Nejnižší noční teploty zpočátku 14 až 10 °C, postupně 17 až 13 °C. Přes den nás pak čekají teploty od 14 do 29 °C.

 

Počasí ve středomoří

Ve středomoří předpovídají numerické modely slunečné pozdní léto s teplotami mezi 28-33°C přes den, 20-24°C v noci. Vyšší teploty se očekávají v letoviscích v Turecku, a to až ke 38°C. Výhled počasí v mapce.

Počasí 24.8.2019



TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty