Ing. Marek Vaňha (Golden Pocket)
Okénko kryptoměny  |  16.08.2019 12:23:46

Technická analýza - Bitcoin 16.08.2019

Ahojte tradeři,  

Vítejte u pátečního updatu trhu.

 

BTCUSD:  

U BTC sleduji dva potenciální scénáře, kdy mají oba jedno společné – downtrend je limitovaný. Co to pro nás znamená? Znamená to, že se stále nemění to nejdůležitější a to směr trendu. BTC prochází komplexní korekční strukturou, kterou stále bereme jako korekci v rámci pokračujícího uptrendu k cca 15000,-USD. Tento target se samozřejmé upřesní až v momentě, kdy dokončíme aktuální korekční strukturu. Čím níže půjdeme, tím vyšší bude finální target, takže sklenice je vždy poloplná.  

Jako prioritní vzhledem k celé struktuře, sleduji formaci velkého trianglu, který je pro vlnu „(4)“ typický. Pokud se udržíme kolem aktuálního low, můžeme očekávat pokračování uptrendu do vlny „D“. Vše nasvědčuje zatím tomu, že BTC se nikam extra nechystá a v dalších dnech se budeme pohybovat v sideways struktuře. Sideways proto, že obsahuje overlapping a není jednoznačně daný směr impulzu.  Proto i poby, který se pohybuje mezi 11800-9800,-USD se bere jako sideways.  

BTC mělo samozřejmě hodně ostrý dump, který spoustu lidí vyděsil, ale být po 20% dumpu bearish, je asi stejně originální, jako být po 20% pumpě bullish. Tyhle extrémní pohyby mají totiž většinou tendenci nachytat drtivou většinu na špatnou stranu trendu. Jde o to, že BTC může jít klidně na 7500,-USD, ale pořád budeme stejně bullish, protože pořád se bude jednat o korekci v rámci uptrendu se stejným targetem.    


 

Takže BTC potřebuje čas, se vstupy nijak nechvátat, protože pokud se tato formace trianglu potvrdí, čeká nás v dalších týdnech pokračování pohybu kolem PIVOTU = 11000,-USD a nic nikomu neuteče.  

Triangl přestane být platný v momentě, kdy se dostaneme pod 9000,-USD a začneme sledovat target pro případnou ZIG-ZAG korekci „(ABC)“.  

  

BTC CME FUTURES:  

BTC FUTURES mají také více scénářů, ale dokud jsme nad 9065,-USD, nechci zbytečně uvažovat nějakou hlubokou korekci, takže se budeme soustředit na aktuální stav. Včerejší odraz měl pouze 3 vlny a poté následovalo silné zamítnutí. Toto je typické pro korektivní strukturu, takže můžeme očekávat komplexní formaci opět. Pro nás to znamená jednoduché - zatím nevstupovat. Vzhledem k tomu, v jaké fázi marketu jsme, bych očekával v dalších hodinách spíše sideways formaci a poté pokračování do vlny "(c)" k cca 11000,-USD. Dáme zase marketu čas vychladnout a ukázat nám další vhodné vstupy.

  

ALTCOIN MARKET CAP: 
Market CAP bez BTC také aktuálně podporuje predikci, kdy očekáváme u BTC jako jediného potenciální splnění nového high, ale u velkých altů v páru s USD pouze "(ABC)" retracement ke splnění targetů a poté finální leg down pro vlnu „(C)“.  

Alt market cap toto podporuje, protože jsme z aktuálního high měli korekci rozloženou do 5ti subvln, takže minimálně "(ABC)" velká korekce musí přijít. Jak tuto informaci převést v profit? Alty mají omezený uptrend. Tzn. jakmile dosáhneme u ALT dominance targetu pro vlnu „(B)“ je ideální se altů zbavit a počkat na další vstup. Pokud ALT market cap poroste, vyrojí se zase tisíce „analytiků“, kteří budou bullish a to je právě ten okamžik, kdy my budeme vystupovat.

 

Pokud se Vám naše technické analýzy líbí, můžete naši práci denně sledovat na našem Blogu, Telegramu nebo našich Facebookových Stránkách.

 

UPOZORNĚNÍ: Jakékoliv analýzy, novinky, cenové odhady, vstupy, cenová rozhraní nebo jiné informace sdílené v tomto článku, se nedají považovat za investiční poradenství nebo investiční výzkum. Nejsme obchodní poradci. Většina naší práce má edukativní účely založené na aplikaci Teorie Elliott Wave do reálného prostředí marketu. 

Ing. Marek Vahňa

Živí se obchodováním a predikováním kryptoměn a klasických akciových trhů. Je jednatelem a hlavním analytikem společnosti GOLDEN POCKET, s.r.o, která se specializuje na obchodování založené na základě Elliott Wave Teorie. Tato teorie vychází ze základů, které položil cca v roce 1930 R. N. Elliott, na které poté navázali Prechter a Frost a dali ji podobou, kterou používám dnes. Elliott wave Teorie je pro něj největší vášeň a nejlepší nástroj pro analýzu trhů.



Golden Pocket

Živíme se obchodováním měnových párů, indexů, komodit a kryptoměn na základě Teorie Elliott Wave . Naší hlavní snahou je tedy přiblížit obchodování podle techniky EW širšímu publiku. Tento druh tradingu a analyzování je pro nás naprosto srdcová záležitost a veškeré predikce, obchodování a školení, je založené na základech, které před cca 100 lety položil Ralph Nelson Elliott.

Více na https://goldenpocket.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

15.04.2024  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)
04.04.2024  Objem obchodů s kryptem stoupl o třetinu na 1,1 miliardy Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688