TNBiz (TN.cz)
16.08.2019 10:35:47

Japonsko drancuje tropická bouře Krosa. Extrémní počasí si vyžádalo 1 mrtvého a 49 zraněných.


Tropická bouře Krosa, která se přehnala částmi Japonska, si vyžádala minimálně jednu oběť a 49 zraněných. Přírodní živel zkomplikoval dopravu pro miliony lidí.

Bouře vpadla na pevninu ve čtvrtek na jihu země u Hirošimy a nyní se pohybuje směrem na sever, uvedli japonští meteorologové. Úřady doporučily více než 400 tisíc obyvatelům, aby opustili své domovy.

Bouře způsobila velké problémy v dopravě. Bylo zrušeno kolem 800 letů a vlakových spojení, což ovlivnilo miliony lidí během dovolených. Komplikace přišly navíc v době, kdy se Japonci vracejí z volna, které měli v rámci oslav japonského svátku Obon.

Kvůli bouři v zemi hrozí záplavy a sesuvy půdy. Řeky se vylily z břehů a zaplavily cesty. Zastavit museli i trajektovou dopravu na ostrov Šikoku. Silný vítr lámal stromy a převracel kamiony. Krosa je již třetí tropickou bouří, která za poslední týdny zasáhla japonské pobřeží.

I když Krosa v posledních dnech zeslábla z tajfunu na silnou tropickou bouři, je ale stále velmi nebezpečnou cyklónou. Střed bouře je neobvykle velký, což znamená, že déšť zasáhne rozsáhlé oblasti. Krosa se pohybuje velmi pomalu, takže zasažené oblasti budou vystaveny intenzivním srážkám delší dobu.

Není k dispozici žádný popis fotky.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty